Kósa: Beláthatatlan politikai következményei lennének

A Fidesz frakcióvezetője szerint feltétlenül figyelembe kell vennie az Európai Uniónak (EU) a kötelező betelepítési kvótáról szóló októberi népszavazás eredményét.

Kósa Lajos a köztévé hétfő reggeli műsorában hangsúlyozta, hogy a választópolgárok referendumon kialakított álláspontja nagyon erős felhatalmazást ad a kormánynak. A közvélemény-kutatások tanúsága szerint a magyarok döntő többsége ellenzi a migrációt – tette hozzá.

A frakcióvezető azt mondta: még nem volt példa arra, hogy az EU figyelmen kívül hagyjon egy népszavazási eredményt. Ha ez most mégis megtörténne, annak beláthatatlan politikai következményei lennének – szögezte le.

Kósa Lajos közölte: „ostobaság” az ellenzéki vélekedés, amely szerint a kvótareferendum Magyarország unióból történő kilépésének előkészítése lenne. A kormánypártok is azt gondolják, hogy Magyarországnak az EU-ban van a helye, ugyanakkor sok olyan kérdés van, amelyben nem értenek egyet Brüsszellel – emelte ki.

Túl sok kockázattal nem jár a Fidesz számára az október 2-i népszavazás, presztízsveszteséget csak az jelenthetne, ha a tervezett négymilliónál sokkal kevesebben mennének el szavazni – mondták a lapunknak nyilatkozó szakértők. Vitatják azt a kormánypárti érvet, hogy lenne bármilyen közjogi következménye a referendumnak – olvassa el a Magyar Nemzet cikkét!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »