Kósa: az MSZP pecsételte meg saját pártlapja sorsát

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben összefogásra szólította fel a frakciókat az alaptörvény-módosítás ügyében, az MSZP frakcióvezetője ugyanakkor bejelentette, hogy pártja nem vesz részt alaptörvény-módosítás folyamatában.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője az alaptörvény-módosítás ügyében arra kért mindenkit, hogy „egyszer az életben”, egy nemzeti ügyben fogjanak össze Magyarországért. Jelezte: keddre a Fidesz-frakció kezdeményezett ötpárti tárgyalást, és a Fidesz elnöke is kezdeményezett négyszemközti találkozókat.

Hangsúlyozta: október 2-án új egység jött létre, 3,3 millió ember felülemelkedett a pártérdekeken, és olyan erős felhatalmazást adott, ami az alaptörvény módosítását is lehetővé teszi.

Hozzátette: bár az MSZP ebből az új egységből kizárta magát azzal, hogy a népszavazástól való távolmaradásra buzdított, most lesz lehetősége kiköszörülni a csorbát, ha támogatja az alaptörvény-módosítást.

Szerinte azonban az MSZP-nek a haza függetlensége és Magyarország biztonsága lényegtelen ügy a Népszabadság sorsához képest, ami azért „meghökkentő”, mert a lap az MSZP-é volt, ők adták el.

Hol a pénz, miért nem tetszettek a bevételt odaadni a Népszabadság működésére? – tette fel a kérdést. Úgy fogalmazott: az MSZP pecsételte meg a saját pártlapja sorsát.

Dömötör Csaba államtitkár azt mondta: az alkotmánymódosító javaslat jó lehetőség minden parlamenti pártnak, hogy olyan politikát folytasson, ami egyezik a magyarok akaratával.

Házelnöki bocsánatkérés

Kövér László házelnök megkövette az Országgyűlést, mert a múlt hétfőn nem adta meg a szót Szél Bernadettnek (LMP), aki a miniszterelnök felszólalására akart reagálni, arra hivatkozva, hogy a politikust nem választották meg frakcióvezető-helyettesnek. Nem követtem el hibát – fogalmazott. Elmondta: Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezetője a házbizottság ülésén sérelmezte, hogy nem volt következetes, mert 2015. szeptember 21-én Soltész Miklósnak (KDNP) hasonló körülmények között szót adott, dacára annak, hogy nem volt frakcióvezető-helyettes. Kövér László jelezte, igyekszik a jövőben egyenlő mércét alkalmazni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »