Körtánc titkokkal

JEGYZET – Már nagyon türelmetlenek a fiúk, nehezen bírják a hátralévő két hónapnál valamivel több időt, úgy érzik, ég a talpuk alatt a talaj, jobbnál jobb ötleteik vannak. 

De amíg nem látják magukat újabb négy évre bebiztosítva, addig nem akarják hebehurgya módon elszúrni, viszont unatkozni sem szeretnek, azért kezdtek bele egy tüzes legényes körtáncba. És ropják kegyetlenül, versenyezve, ki bírja tovább. Oprea dőlt ki legelőbb, ő tudja, miért unta meg a bokázást, de végeredményben az ő dolga, csináljon, amit akar.

Ponta is épp azt csinálta – az ő esetében viszont furcsa, hogy annyira be is jött neki. Aki ugyanis rendőri felügyelet alatt áll, és hetente kétszer alá kell írnia a jelenléti ívet, az tulajdonképpen nem üzenhetné meg a karhatalmi szerveknek, hogy sürgős politikai intéznivalója akadt külföldön, majd ha hazatér, jelentkezik. Az örüljön, hogy ízlik az ebéd, ne szaladgáljon a világ ki tudja melyik részébe. Arról nem beszélve, hogy semmi funkciója, egyszerű (??!!) képviselő, akinek nem kellene világmegváltó ügyei legyenek. De a rendőrség rábólintott, ő pedig elhúzott. Sűrű homály fedi, hová, mert miniszterelnökként hol a floridai tengerparton süttette magát a nappal, hol a haverével dubajozott, hol Kínába ugrott el néhány szóra, esetleg a kaukázusi országok egyikébe, titokzatos utaknak tüntetve fel kiruccanásait. Talán csak Kínából jött haza a köznépre is tartozó ígéretekkel, ám a kínai milliárdok lufija is épp csak átrepült felettünk, boldogabb tájak felé.

És nem elég a Ponta folytonos anderseni mesélőkéje, most igazán váratlanul lemondott a legfőbb titoknok, MRU. Rögtön felröppentek a találgatások, hogy nem egyeznek az államelnökkel, netán külföldi érdekeket véd, és már éppen megindult volna a bulvársajtó összeesküvés-elméleteinek a zuhataga, amikor a hírszerzés csúcsszervével foglalkozó parlamenti bizottság vezetője bedobta: szó sincs ilyen-olyan óriási titkokról, egyszerűen beteg az igazgató, azért mondott le.

Szemfüles sajtósok próbálkoztak ugyan a betegszabadság kérdésével, de azt a választ kapták, hogy ez nem híresztelés, MRU személyesen hívta fel őt, és jelentette be a lemondását. Az erről szóló papírt viszont már nem volt képes személyesen leadni az elnöki hivatalban, annyira levette lábáról a kór, holott mások látni vélték az egyetemre bemenni. Egyelőre tehát ez a két titokzatos lépés köti le a figyelmet, de a liberálisok és a nacionalista új párt is biztosan forral valami akciót, hogy mire elkezdődik a hivatalos kampány, már készen álljon a közhangulat a csatához.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »