Korrupt vámosokat tartóztattak le Kárpátalján

Október 2-án az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai „K” különleges alakulata és a regionális katonai ügyészség vámosokat tartóztatott le a csapi Tisza határátkelőn.

A mukachevo.net információi szerint a letartóztatott személyek folyamatosan pénzt követeltek azon mikrobuszok sofőrjeitől, akik európai vendégmunkások küldeményeit szállították haza Ukrajnába – számol be a Kárpátalja hetilap internetes változata.

„A vámosok különböző módon próbálták megakadályozni a buszsofőröknek a sikeres vámellenőrzést. A problémák elkerülése érdekében pénzt követeltek a sofőröktől. Az SZBU munkatársainak pont egy ilyen alakomkor sikerült őket letartóztatniuk” – közölte az SZBU egyik munkatársa.

A vizsgálat során megtalálták a vámosok feketekasszáját, ahol a begyűjtött pénzt rejtegették. Az SZBU sajtóközpontjának jelentése szerint egy mikrobusz 400-500 euró kenőpénzt jelentett a vámosoknak. Egy nap alatt körülbelül száz küldeményszállító busz fordul meg a Csap – Záhony határátkelőn.

Az ügyben büntetőeljárás indult.

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: korrupció, vámosok, kékfény, bűnügy, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátalja


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »