Korrupció ellen "küzdő" vámost kaptak el Kárpátalján

Az Ukrán Biztonság Szolgálat (SZBU) alkalmazottai által elfogott férfi feladatkörében a korrupció elleni harc is tartozott – adta hírül az RBK-Ukrajina internetes oldal.

Kárpátalján, a csapi ellenőrző ponton a korrupció ellen harcoló vámos a négy órás munkája alatt „szerzett” 7000 euró összegű pénzt a szolgálati kutya ketrecébe rejtette el – jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtóosztálya.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat és katonai ügyészség alkalmazottai együttműködve 400 euró összegű kenőpénz elfogadásakor tartóztatták le a vámost, aki mellesleg a csempészet és a korrupció elleni küzdelemért felelős vámtisztviselő volt. Az ellenőrzőpont helyiségeinek felülvizsgálata során az biztonsági szolgálat fegyveresei a szolgálati kutya ketrecében 7000 euró összegű pénzt véltek felfedezni. Az említett összeget a vámos a saját műszakában, négy óra alatt „gyűjtötte” össze.

A korrupt vámtisztviselőt letartóztatták. Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 368. cikkelye értelmében eljárást indítottak.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: korrupció, vámhivatal, SZBU, Ukrajna, Kárpátalja, bűnügy, hivatali korrupcióForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »