Körözik az időseket becsapó férfit

A budapesti V. kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt országos elfogatóparancs alapján keresi a 32 éves Hidasi Richárdot, aki a gyanú szerint legalább 35 alkalommal vert át időseket, hogy a lakásukba bejutva készpénzt, ékszereket és egyéb értéktárgyakat raboljon el, írja a Police.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi 2015 szeptemberétől főként a főváros belső kerületeiben, társasházakban élő nyugdíjasokat vert át: azt mondta, hogy az egyik tévéadás-szolgáltató cég alkalmazottja és a vételt ellenőrzi. Bejutva a lakásokba kért egy pohár vizet, amíg a háziak elhagyták a szobát ő átkutatta a helyiséget készpénz és egyéb vagyontárgyak után. A rablás végeztével távozott. Hidasi Richárd jól kommunikál, meggyőző és szimpatikus az idős emberek számára, ezzel könnyen megtéveszti őket.

 Hidasi Richárd a rendőrség fényképén. Police.hu  

A rendőrség a honlapján több fotót is közzétett a férfiról, arra kérik, ha látja, vagy tudja hol lehet, jelezze a hatóságoknál. Hívja közvetlenül a nyomozócsoportot a 06 (20) 9644866 telefonszámon, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06 (1) 373-1000, a 107, a 112 segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »