Körmére néznek a vásárhelyi reptér korábbi vezetőségének

A Maros Megyei Tanács alkalmazottjaiból és megyei tanácsosokból álló vegyes bizottság fogja vizsgálni a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér előző vezetőségének elmúlt két évi munkáját – jelentette be szerdán Péter Ferenc, a megyei önkormányzat elnöke.

A rendelkezést az tette indokolttá, hogy a WizzAir fapados légitársaság ugyancsak szerdán bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti marosvásárhelyi járatait, amelyeket Kolozsvárról üzemeltet.

A megyei tanácselnök szerint 2014 és 2016 között több ellenőrzést is végzett a reptéren a Polgári Légiközlekedési Hatóság, és 18 pontban foglalta össze az általa szükségesnek vélt intézkedéseket. A javasolt munkálatok közül mindössze egyet kezdett el a légikikötő vezetősége: elindította a kifutópálya korszerűsítési munkálatainak megvalósíthatósági tanulmányát. Péter Ferenc szerint az sincs rendjén, hogy a négy év alatt befektetésekre elkülönített összesen 18 millió lejből mindössze 5 millió lejt használt fel a vidrátszegi reptér vezetősége.

„Vélhetően több hibát is elkövettek az évek során, ezért merült fel egy, a Maros Megyei Tanács alkalmazottjai és megyei tanácsosok alkotta vegyes bizottság felállításának ötlete” – idézte az Agerpres hírügynökség a megyei tanácselnököt, aki hozzátette, hogy december 1-jén kezdi el a munkát a testület. Mint arról beszámoltunk, a Wizz Air fapados légitársaság szerdán közölte, hogy a Transilvania repülőtér kifutópályája korszerűsítési munkálatainak befejezéséig felfüggeszti marosvásárhelyi járatait. Egy héttel ezelőtt a légitársaság illetékesei még azt mondták, két hétre költöztetik Kolozsvárra a marosvásárhelyi járatokat.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »