Körmendi lánycsapat edzésén balhéztak a migránsok

Még csak három napja tartózkodtak Körmenden a migránsok, mikor sikerült botrányt kavarniuk. A menedékkérők ugyanis betörték a szállásukkal szemközti sportcsarnok ablakait, mikor egy lánycsapat edzését bámulták.

A helyiek megkérdezése nélkül, Bebes István fideszes polgármester asszisztenciájával nyitotta meg újra a kormány a körmendi ideiglenes befogadóállomás kapuit, ahol május 2-án már megjelentek az „első fecskék”, aminek a helyiek nem túlzottan örültek – írja az Atv.hu.

A körmendi befogadótábor ugyanis nyitott, tehát lakói szabadon jöhetnek-mehetnek a városban, ráadásul az ideiglenesnek szánt befogadóállomást ugyanazon a kapun keresztül lehet megközelíteni, mint a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokát.

Az eset egyébként úgy történt, hogy a migránsok a csarnok üvegfala elé sereglettek, ahol a junior-serdülő leánycsapat edzett éppen. Mikor az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, hogy távozásra szólítsa fel őket, berúgták az ablakot. Az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték.

A szülők felháborodtak, hogy a város nem védi meg polgárait, és nem engedik a befogadóállomás szomszédságában álló létesítménybe sportolni menni gyermekeiket, így az edzések is elmaradnak – számolt be az Atv.hu.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »