Kormányzati költekezés és az államadósság

Több százmilliárd forintba kerül a Liget-projekt és a kormány Várba költöztetése. Orbán Viktor Dunára néző ablakú irodát kap, és tájidegen erkély is lesz hozzá, hogy le tudjon nézni ránk…

Hogy honnan lesz erre pénz, nem derült ki, alapítványokon keresztül már dől is kifelé a pénz. Ha továbbra is ilyen tempóban zajlik a kormány kedvencei által elkövetett maffiatevékenység és adóelkerülés, és ilyen tempóban hagyják el az országot a megélhetést biztosító jövedelem hiánya miatt az adófizető fiatalok, még a havi többmilliós fizetések is veszélybe kerülhetnek, és a pofátlan 0,9 százalékos nyugdíjemelés is. A nyugdíjemelés mértéke miatt remélhetőleg nem szorul sérvműtétre Varga Mihály, mert ekkorát emelni, az bizony nagyon megerőltető lehet.

A várba naponta 3000 luxusautóval jár majd föl a kormánystáb, természetesen mind külön autóval. Már így is elképesztő pénzeket költenek benzinre, valószínűleg családi célra is használva a luxus kocsikat, ez a költség ezután tovább fog nőni. A miniszterelnök védelmére is több millióval kell többet költeni havonta. A turistáknak vajon hogy fog tetszeni ez a változás?

Néhány tervrajz elérhető az interneten arról, hogy egészen elképesztő, tájidegen épületek fognak ott megépülni. Voltak már tüntetések és tiltakozások, de a legutóbbi hír arról szól, hogy az MSZP–Fidesz zuglói szervezetei összeborultak. Az erről szóló cikk elérhető ITT

Jövőre választási költségvetés készül, a népnek is odalöknek némi alamizsnát, és év vége felé már kedves választópolgár lesz a megszólításunk. Aztán 2018 tavaszán az újabb nagy győzelem után helyreáll a régi rend: jöhetnek a megszorítások, a további adók kitalálása. Arra remélhetőleg nem fog sor kerülni, hogy Andy Vajnáéknak is adót kelljen fizetni, mert az már tényleg a vég kezdete lenne. Az Amerikából hazatántorgott offshore lovag, akinek a cége az USA-ban, az adóparadicsomként működő Coloradóban van bejegyezve, szerencsésen elkerüli a magyarországi adófizetést. Hogy filmügyi kormánybiztosként mennyit vág zsebre, nem lehet tudni. Azt viszont igen, hogy az online pénztárgépeket nem fogják a kaszinókba bekötni, nehogy véletlenül esetleg valamennyi fizetni valója legyen a három kaszinótulajdonosnak! Fizessenek helyettük a jövedelemhez alig jutók, akik amúgy már a magas jövedelműek helyett is fizetnek a gyalázatos egykulcsos adó miatt.

Soha nem tapasztalt összegre: 25 473 milliárd forintra nőtt az államadósság. A közmédia ezt az adatot nem szajkózza, csak a nagy nem létező eredményeket! Jelentős összegű hitelt vett föl a kormány, de nem az IMF-től, hanem az Európai Újjáépítési Banktól (London), ahol egy Fideszes az alelnök.

Amennyiben uniós pénzből épülnek ezek a giga beruházások, elképzelhető, hogy majd vissza kell fizetni a pénzt! A felcsúti kisvasút 660 millió forint uniós támogatást kapott, de ha nem lesz rajta forgalom, akkor a pénzt a magyar adófizetők vissza kell, hogy fizessék! Ugyancsak a magyar adófizetők fogják a romák által szokás szerint eltűntetett milliárdokat. Mert a híd nem a munka világába, hanem ki tudja, hová vezetett…

A jegybank elnöke, a banki- és brókerbotrányok elkövetői általában Fidesz-családon belüliek, és minden felelősségre vonás alól mentesek. A Quaestor-botrány főhőse is hamarosan szabad lábra, vagy házi őrizetbe kerül a BudaChas bróker-botrány főhőséhez hasonlóan, Karcagi Marcsika pedig még mindig élvezi valahol Mexikó környékén a tenger hűs habjait. Az első brókerbotrány főhőse (Kulcsár Attila) ellen 13 év óta nem sikerül ítéletet hozni, ő azonban inkább a szocikhoz tartozó figura. Princz Gábor volt Postabank vezér is megúszta a hatalmas károkozás ellenére egy nevetséges ítélettel. Legutóbb arról szóltak a hírek, hogy a közben csődbe vitt Széchenyi Banktól felvett egymilliárd forint hitelt. A Széchenyi Bankot csődbevivő bankár (Töröcskei István) a Száz leggazdagabb magyar listáján a 45. helyen szerepelt, és ő volt korábban az Államadósság Kezelő Központ vezetője, ahonnan végkielégítéssel távozhatott. Ma már jelentős összegű nyugdíjat fizetünk neki a „jó szolgálataiért”, és lehet, hogy a száz leggazdagabb listáján is sikerült neki előrébb lépni. A több mint egymilliárd forint hitelt a nyakunkra hagyó SZDSZ volt elnöke, Kóka János meg diplomata útlevéllel kísérgeti külföldi útjaira Szijjártó Péter külügyminisztert… A magyar társadalom az úgynevezett rendszerváltozásra is csúnyán ráfázott. Belenyugodott abba is, hogy nem lett sem elszámoltatás, sem felelősségre vonás, pedig ennek az ígéretnek köszönhetően lett a fülkeforradalmi kétharmad.

Tovább dübörög a Haverok, a Rokonok, a Szomszédok, a Mutyi, a Hanta! Minél több elképesztő dolog történik édes Hazánkban a társadalom ellen, annál inkább nő az elkövetők népszerűsége. Lehet, hogy megkapta/megkaptuk a stockholmi szindrómát? Stockholmban a börtönökbe zárt hölgyek beleszerettek a börtönőrökbe, és nem akarták a büntetés lejárta után sem elhagyni a zárkájukat…

Békéscsaba, 2016. április 25.

F. I.

Emlékeztető: „Közel 700 vállalkozás működik ma Magyarországon egyértelmű panamai tulajdonosi háttérrel, és további 5000 hazai cég köthető hasonló egzotikus hátterű offshore-országokhoz – hívja fel a figyelmet közleményében az Opten céginformációs szolgáltató. Ugyan csökkent az offshore cégalapítások száma, a jelenség még távolról sem tűnt el. Az Opten adatai szerint a mai napig több mint 400 társaság tulajdonosi háttere köthető közvetlenül Panamához, a közvetett kötődéseket vizsgálva pedig már a 700-at közelíti a szám. A panamai érdekeltségű cégek között vegyesen találhatók kicsik és nagyok, és 15 olyan is akad, amelynek éves árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot.” (Részlet a Magyarország eléggé fertőzött offshore szempontból című cikkből) 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »