Korlátlan roamingot javasol Brüsszel

Korlátlan roamingot javasol Brüsszel

Időkorlátozás nélküli ingyenes roamingszolgáltatásra tett javaslatot az Európai Bizottság – jelentette be Andrus Ansip digitális piacért felelős uniós biztos szerdán Brüsszelben.

tarife_roaming_b

Mint részletezte, a 2017 júniusától hatályos szabályozás értelmében megszüntetnék a roamingdíjat az uniós ügyfeleknek az Európai Unió területén: a bizottság javaslata szerint időkorlát alkalmazása nélkül, minden szolgáltatónak az otthoni díjazást kellene biztosítania minden felhasználó számára.

„A bizottság garantálja, hogy egyetlen uniós polgárnak se kelljen többet fizetnie külföldi mobilhasználat esetén, ugyanakkor szilárd védelmet kíván biztosítani a visszaélésszerű roaming-használat megakadályozására” – jelentette ki.

Az Európai Bizottság azt követően tett szerdán újabb javaslatot az uniós roamingdíjak szabályozására, miután visszavonta szeptember elején ismertetett előterjesztését az azt ért kritikák miatt. Vélemények szerint a bizottsági javaslat abban a formában inkább a mobilszolgáltatók további gazdasági érdekeit szolgálta azzal, hogy csak évi 90 napra írta volna elő a díjak kötelező eltörlését, és a korábbi várakozásokkal szemben nem írta elő a külföldi mobilhasználat miatt kiróható többletdíj eltörlését.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »