Kórházat épít az adventista egyház Erdélyben

Kórházat épít az adventista egyház Erdélyben

Onkológiai kórházat épít a Hetednapi Adventista Egyház, egyelőre annyi bizonyos, hogy a létesítményt Erdélyben hozzák létre – jelentették be marosvásárhelyi sajtótájékoztatójukon az egyház erdélyi, bukaresti, valamint nemzetközi elöljárói.

adventista-3535_b

Az eseményen azonban további konkrétumokat nem közöltek a projektről, Dragoş Muşat szóvivő újságírói kérdésre mindössze annyit árult el, hogy már egyeztetések zajlanak a helyi és az országos illetékesekkel, a tervről és a pontos helyszínről pedig újabb sajtótájékoztatón fognak beszámolni. Nem hivatalos értesüléseink szerint ugyanakkor az adventista kórházat Marosvásárhely vonzáskörzetében építik meg, ezt alátámasztja az is, hogy az eseményen jelen volt az ingatlanbefektetésekkel foglalkozó Benţa család több tagja is.

Az egyházi elöljárók így többnyire az általuk nemzetközi szinten szervezett, az egészségmegőrzést célzó programokat ismertették a sajtóval. Az Egyesült Államokban szolgáló Ted Wilson, a Hetednapi Adventista Egyház nemzetközi elnöke úgy fogalmazott: azt vallják, hogy nemcsak a lélekre, de a testre is oda kell figyelni, éppen ezért az egészséges életmódot, élelmiszereket népszerűsítő tevékenységeket folytatnak világszerte.

„Egészségnevelő programokkal, főzőtanfolyamokkal, tanácsadó központok működtetésével segítünk azoknak, akik szeretnék megelőzni a betegségeket, illetve meg szeretnének gyógyulni. Világszerte több mint hétszáz egészségügyi központunk van, amelyek között vannak kórházak és szanatóriumok, illetve járóbeteg-rendelők és egészségnevelő központok is. Ezekhez csatlakozna az első adventista kórház, amelynek terve most körvonalazódik, s úgy tűnik, hogy onkológiai intézmény lesz” – magyarázta Ted Wilson. Az egyházi vezető azt is elmondta: vegetáriánusként arra törekszik, hogy egyszerű, lehetőleg a közvetlen környezetében megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszon, és azt tapasztalta, hogy az egészséges életmód nagyban hozzájárul az életminőség javulásához.

Szász Ernő, az egyház dél-erdélyi régiójának elnöke a Maros megyei egészségmegőrző és betegségmegelőző projekteket ismertette. Kifejtette: Mezőméhesen 1996-ban nyitottak egészségnevelő központot, ahol már több mint húszezer személynek nyújtottak táplálkozási és életmódvezetési tanácsadást, valamint egyéni, személyre szóló kezelést biztosítottak számukra. Rendszeresen szerveznek Marosvásárhelyen főzőtanfolyamokat, amelyeken a vegetáriánus étrendet lehet megismerni, jövő héten pedig ismét a város lakótelepeire látogatnak el az egészségkaraván szakemberei, akik vérnyomást mérnek, tanácsot adnak az érdeklődőknek. Ezeken az alkalmakon az egészséges életmóddal kapcsolatos könyveket lehet kölcsönözni, vásárolni. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »