Körbeturnézzák az országot a Klik vezetői

A tanévkezdéssel és a fenntartói feladatok változásával összefüggő témákról tart értekezletet az iskolák igazgatóinak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke és elnökhelyettese, akik háromhetes országjáró körútra indultak a héten.

A központ MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint minden intézményvezetővel személyesen találkozik Pölöskei Gáborné elnök, valamint Magyar Zita elnökhelyettes.

A szervezet vezetői a tanévkezdéssel és a fenntartói feladatok változásával összefüggő témákról tartanak értekezletet minden leendő tankerületi központ területén az iskolák igazgatóinak. Az állami intézményfenntartó többször is hangsúlyozta, hogy nagyon fontosnak tartja a partneri viszonyt az iskolákkal, pedagógusokkal, ezért is döntött úgy a szervezet elnöke, hogy minden tankerületben megbeszélést folytat az intézményvezetőkkel.

Mint írták, a tankerületek elvégeztették a szükséges karbantartási munkákat, beszerezték a bútorokat és egyéb eszközöket is. Kiemelt cél, hogy szeptembertől az igazgatók pontosan és naprakészen ismerjék a rendelkezésükre álló pénzügyi kereteket, mivel ez a feltétele annak, hogy valódi vezetőként irányíthassák a rájuk bízott intézményeket.

A közleményben rögzítették, hogy az állami intézményfenntartó költségvetése biztosítja a fenntartással – működtetéssel kapcsolatos költségek fedezetét, az új szervezeti keretek között zökkenőmentesen fog alakulni az idei tanév, az új fenntartói szemlélet rugalmasabb és kiszámítható működést jelent az iskolák számára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »