Korbács és mézesmadzag – Magazin-ajánló

Korbács és mézesmadzag – Magazin-ajánló

Török Gábor habonyizmusról, Orbán sikeréről és jövőjéről. Rafinált csalók, átvert idősek. Botrány a kalocsai gyermekotthonban. Kutyalélektan felsőfokon. Szombaton Magazin!

Ez csak egy a sok figyelemre méltó mondat közül a szombati Magyar Nemzet Magazinból. Keresse hétvégén az újságárusoknál!

Ameddig Orbán Viktor a Fidesz új generációja számára el tudja osztani a zsákmányt, addig mögötte fognak állni. Akkor lesz gond, ha a rendszer meginog akár a 2018-as vagy a 2022-es választások idején. A miniszterelnök számára a legnagyobb veszély a varázstalanodás – véli Török Gábor politológus. Az elemzővel beszélgettünk a Fidesz értékrendjének megváltozásáról és a valódi társadalmi problémákról, valamint a stabil és a jó kormányzás közti különbségekről. Kiderült az is, zombiapokalipszis esetén bizony letapossuk a paradicsomot.

Mama, bajban vagyok, balesetet okoztam! Aki ezt a mondatot hallja a telefonban, azonnal pánikba esik. Pedig könnyen lehet, hogy a közeli rokonnak semmi baja nincs, hanem a vonal másik végén éppen egy jól szervezett bűnbanda próbálja a megrémült szülőt, nagyszülőt megkopasztani.

Utópisztikus világot teremtett a Mária Iskolatestvérek rend Karcagon. Öt katalán szerzetes és a marista nevelési szemléletet elfogadó pedagóguscsoport mintaiskolát hozott létre, esélyt adva a mélyszegénységben élő gyerekeknek a felemelkedésre. A történet Esztergomból indult.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szinte példátlanul lesújtó jelentést hozott nyilvánosságra arról, hogyan bánnak a gyerekekkel a kalocsai gyermekotthonban. Kulcscsomóval ütik, pofozzák őket, jutalmul pedig cigarettát osztogatnak nekik. Az érintettek közül szinte senki sem hajlandó beszélni, holott a Kalocsán tapasztaltak nem tekinthetők egyedinek, azok a teljes gyermekszakellátási rendszert átható problémákat jelzik.

Tudor Argheziről, a román költészet legjelentősebb huszadik századi alakjáról egy Csíkszeredában élő magyar irodalmár többéves kutatással kiderítette, hogy nagy valószínűséggel Bukarestbe vándorolt székely cselédlány gyereke. Aláássák a magyarok a románoknak fontos értékeket, vagy csak arról van szó, hogy figyelemre méltó adalékkal bővült a neves irodalmi személyiség életrajza? Aprólékos detektívmunka egy izgalmas családtörténet nyomában a Kárpátok két oldaláról.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »