Kopaszok: furcsa feljelentést tett az NVI

Több helyen is furcsaságokra bukkant a Hvg.hu a Nemzeti Választási Iroda feljelentésében.

A feljelentést még Pálffy Ilona tette március 29-én, több mint egy hónappal az NVI-nél történtek után. Már akkor is elég furcsa indokkal álltak elő: az MTI megkeresésére közölték, a Kúria március 3-ai döntése nyomán döntött így Pálffy – igaz, mire lépett, eltelt az egész március.

A Hvg.hu mostani cikkét olvasva olyan gyöngyszemekre bukkanhatunk, miszerint mi történt a Kúria döntésének nyilvánosságra hozása után 11 óra 33 perc 25 másodperctől kezdve. Azt ugyanakkor az NVI jobbnak látta nem konkretizálni, mi zajlott előtte, tehát hajnali 4 órától kezdve a székház előtt, a kopaszok szállingózásától kezdve a mappaosztáson át Erdősiné befutásáig. Nyakó Istvánt, Erdősinét és a kopaszokat nemes egyszerűséggel „olyan személyeknek” titulálták, akiknek „feltételezhető célja az volt”, hogy elsőként adják be a kérdésüket.

De például az is érdekes, hogy a kopaszokból álló „Csoport” az NVI feljelentés alapján tíz főből állt, miközben a felvételeken világosan elkülöníthető tizenöt ember.

A Hvg.hu ismertetése szerint nem taglalják konkrétan a pillanatot, mikor a kopaszok elállták Nyakó útját az időbélyegzőhöz, hanem inkább az NVB határozatát idézik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »