Könyörtelen csapással fenyeget Észak Korea

Könyörtelen csapással fenyeget Észak Korea

Ismét nukleáris csapással fenyegette meg az Egyesült Államokat Észak Korea, ám ezúttal már arról beszéltek, hogy az USA szárazföldi területeit is célba vehetik. A phenjani kormányzat hivatalos lapjának számító Rodong Sinmun című újságban megjelentek szerint az amerikaiak hétfőn kezdődő dél-koreai hadgyakorlata olyan meggondolatlan lépés, amely már a „nukleáris háború ellenőrizhetetlen szakaszába” vezet.

A lap szó szerint úgy fogalmazott, hogy a már korábban megfenyegetett Egyesült Államokhoz tartozó mikronéziai sziget, Guam, illetve Hawaii mellett az USA szárazföldi területei sem kerülhetik el Észak Korea „könyörtelen csapásait” – tudósít a CNN.

Hírdetés

A két ország amúgy sem fényes viszonya azt követően romlott meg teljesen, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa szigorította az Észak-Korea elleni gazdasági szankciókat, amit az ázsiai ország szuverenitása megsértéseként értékelt, és azzal fenyegette meg az USA-t, hogy „ezerszeresen fog megfizetni”. A nem éppen visszafogottságáról híres Donald Trump amerikai elnök nem viselte jól Phenjan agresszivitását és egy nappal később újságíróknak úgy fogalmazott: „jobban tennék, ha nem fenyegetnék az Egyesült Államokat az észak-koreaiak, mert olyan tűzvihart kapnak a nyakukba, amilyet még nem látott a világ.”

http://mno.hu/

Nem tudni, Trump mire számított, de Korea ezt követően sem hátrált meg, augusztus 10-én a KCNA helyi hírügynökség már arról írt, hogy Észak-Korea augusztus közepéig elkészíti az Egyesült Államokhoz tartozó Guam szigete elleni rakétatámadás tervét, és ezt követően már csak a diktátor Kim Dzsongun döntésétől függ, hogy elindítják-e a támadást. Az akkori beszámolók arról szóltak, hogy négy közepes hatótávolságú rakétát lőnének ki a szigetre, de Kim Dzsongun valószínűleg megvárja az amerikaiak következő lépését, mielőtt tűzparancsot ad.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »