Könnygázzal támadtak a dühöngő francia szurkolókra a döntő után

A párizsi rendőrség könnygáz bevetésével fékezte meg a randalírozó szurkolókat a Champs-Élysées-n a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap esti döntője után, amelyet Portugália 1-0-ra nyert meg hosszabbítást követően a házigazda franciákkal szemben.

40 embert vettek őrizetbe, miután a drukkerek összecsaptak a rendőrökkel az Eiffel-torony alatt kialakított szurkolói zónánál, de összetűzések voltak a Stade de France aréna környékén is.

A szurkolói zóna két órával a finálé kezdete előtt megtelt, több mint 90 ezer drukker tartózkodott ott, ezért a rendőrség a Twitteren és a párizsi metró hangosbemondóján keresztül is tájékoztatta az érdeklődőket arról, hogy nem engednek be több embert a helyszínre.

“A dühös szurkolók az Eiffel-torony környékén szemeteskukákat, egy robogót, s egy autót is felgyújtottak, a rendőröket pedig megdobálták.”

A hatóság vízágyú és könnygáz bevetésével fékezte meg a többségében fiatalokból álló randalírozókat, írja az MTI.

Portugália hosszabbítás után, Éder 108. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert az előzetesen esélyesebbnek tartott franciák ellen, s története első Európa-bajnoki címét szerezte meg.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Ronaldo: megcsináltam!Így emelte a magasba Ronaldo a kupát, magán kívül volt a világsztárRovatok: SportTelepülés: FranciaországCímkék: sport, Franciaország, szurkolói rendbontás, EURO 2016, könnygázForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »