Könnyebb lesz nyelvvizsgát szerezni

A nyelvvizsga tesztek kiértékelése a diákok előnyére változik novembertől.

Nemsokára könnyebb lesz megszerezni a bizonyítványt! A diákok legnagyobb örömére újfajta értékelési rendszert vezet be az ELTE Origó Nyelvi Centrum, azaz a Rigó utcai nyelvvizsgaközpont.

“2016 novemberétől bevezetjük újfajta komplex értékelési rendszerünket. Ennek lényege, hogy ha a nyelvi írásbeli és szóbeli nyelvvizsgán is eléri a készségenként szükséges 40 százalékot, akkor a gyengébben sikerült fél vizsgát kompenzálni lehet egy erősebb másik féllel, ha a szóbelin és írásbelin mutatott teljesítmény átlaga eléri a 60 százalékot” – írja a nyelvi centrum. Ez azt jelenti, hogy a gyengébb – de készségenként legalább 40 százalékosra teljesített – szóbelit ki lehet javítani egy erősebb írásbelivel, vagy fordítva, egy nem elég jól sikerült írásbelit lehet kompenzálni egy erősebb szóbelivel.

Az új rendszer novemberben indul, és kizárólag csak a komplex vizsgákon használják majd – írja a

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Az ukránok fele nemmel szavazna az orosz államnyelvvé nyilvánítására83 évesen tette le a magyar nyelvvizsgátRovatok: KülföldTelepülés: MagyarországCímkék: külföld, Magyarország, nyelvvizsga, diákok, bizonyítványForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »