Komoly váddal illették az oroszokat

Komoly váddal illették az oroszokat

Háborús bűnöket követ el Oroszország és a szíriai kormányerők a brit külügyminiszter és az ENSZ főtitkára szerint. Ban ki Mun hangsúlyozta: háborús bűncselekménnyel érhet fel gyújtó- és más, különösen nagy erejű bombák módszeres bevetése lakott területen. Orosz és szíriai gépek vasárnap is támadták Aleppó lakónegyedeit, egész épületeket semmisítve meg.

„Kora reggel erős bombázást kezdtek ellenünk, amiben hét gyermek és az anyjuk halt meg, de még mindig vannak emberek. Nincs polgári védelem, elpusztították az országot, nincs polgári védelem vagy elsősegély, Asszád elpusztította az országot és sok embert ölt meg. Sok ember ragad a romok alá, még most is őket húzzuk ki” – mondta Yousef aleppói lakos.

A lázadók szerint a légicsapások a város négy pontját érintették, ahol több mint 250.000 ember él. A brit külügyminiszter Boris Johnson szerint Oroszország bűnös, mert elnyújtja a háborút és valószínűleg háborús bűnöket követ el.

„Bűnösök, mert lenyújtják a háborút, sokkal undorítóbbá teszik és igen úgy vélem, hogy amikor olyan dolgokról beszélünk, mint a civil célpontok bombázása Aleppo-ban akkor azt kellene megnéznünk, hogy ez a bombázás annak ismeretében vagy ismerete nélkül történik, hogy azok teljesen civil célpontok, mert ez háborús bűn8 – mondta Boris Johnson brit külügyminiszter.

Az ENSZ főtitkára is megdöbbenésének adott hangot a a heves bombázás miatt. Ban Ki Mun szerint a gyújtó- és más, különösen nagy erejű bombák szisztematikus bevetés lakott területen háborús bűncselekménnyel érhet fel.

Azonban nem sokáig örülhettek a kormányerők. A lázadók ellentámadást indítottak, és visszaszerezték a tábor felett az uralmat. Ezt a kormányerők, és az őket támogató Hezbollah és palesztin fegyveresek is elismerték.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »