Komoly politikai csata előzi meg a spanyol kupadöntőt

Komoly politikai csata előzi meg a spanyol kupadöntőt

A Spanyol labdarúgó-szövetség úgy határozott, hogy nem lehet bevinni katalán zászlót a vasárnapi, Barcelona–Sevilla Király-kupa-döntőre. A gránátvörös kékek felháborodtak a döntés miatt.

Komoly politikai csatározás előzi meg a május 22-i, Barcelona–Sevilla Spanyol Király-kupa döntőt. Az ország labdarúgó-szövetség ugyanis úgy határozott, hogy megtiltja, hogy a katalán zászló jelenlétét a mérkőzésen – olvasható a Guardianen. A Barcelona úgy véli, a döntés támadás a szólásszabadság ellen. Mint írják, minden ember alapvető joga, hogy cenzúra nélkül hangot tudjon adni egyéni véleményének. A szövetség hivatalos álláspontja szerint, a tiltás része a biztonsági intézkedéseknek.

Barcelona polgármestere, Ada Colau már jelezte, ha érvényben marad a döntés, nem megy el a mérkőzésre. Katalónia elnöke, Carles Puigdemon pedig biztosan nem lesz ott a finálén. A gránátvörös kékeket tavaly például harminc ezer euróra büntették, mert a szurkolóik a berlini Bajnokok Ligája-döntőjében a katalán zászlót lobogtatták.

A vasárnapi döntőt az Atlético Madrid stadionjában, a Vicente Calderónban játsszák, és az a Sevilla lesz az ellenfél, amely lehengerlő játékkal nyerte a 2016-os Európa-liga döntőt.

Tavaly a Barcelona az Athletic Bilbaóval csapott össze a fináléban, és akkor a két tábor kifütyülte Fülöp királyt, valamint a spanyol himnuszt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »