Kommandósok csaptak le Nizzában

Újabb négy embert vettek őrizetbe Franciaországban a csütörtöki nizzai terrortámadás tunéziai merénylőjének környezetéből – jelentette az AFP szombaton bírósági forrásra hivatkozva.

A férfi volt feleségét pénteken vették őrizetbe, és még szombaton is őrizetben volt. Igazságügyi források nem közölték az őrizetbe vett négy férfi nevét, akik közül egyet pénteken, a többieket szombaton vették őrizetbe és hallgatták ki. A hatóságok továbbra is vizsgálják, hogy a tömegbe gázoló kamion sofőrje egyedül cselekedett, vagy voltak segítői, s hogy kapcsolatban állt-e szélsőséges iszlamistákkal.

Az őrizetbe vételek Nizza két különböző helyszínén történtek.

A Reuters tudósítója szerint mintegy negyven kommandós ütött rajta egy lakáson Nizzában, a központi pályaudvartól északra, ahol az egyik férfit elfogták.

Terror a paradicsomban

A nizzai eseményekről alább olvashatja a Magyar Nemzet összefoglaló cikkét és Vezércikkét. Korábbi írásunkból pedig az derül ki, hogy akár Hollande bukását is hozhatja a terrortámadás, hiszen számítani lehetett rá, hogy a jelképnek számító város célpont lehet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »