Kolozsvári sportcsarnokbaleset: hazudik a városháza?

Kolozsvári sportcsarnokbaleset: hazudik a városháza?

Hazugsággal vádolja a kolozsvári sportcsarnokban történt balesetet kivizsgáló bizottságot a Ziua de Cluj helyi román nyelvű napilap internetes oldala. 

suruba43_bGheorghe Şurubaru

A portál szerint Gheorghe Şurubaru, az önkormányzat vizsgálóbizottságát vezető alpolgármester nem mondott igazat, amikor azt állította: a balesetet okozó, mozgatható lelátó a sportlétesítmény hivatalos átadása után hibásodott meg.

A bizottság szerdán hozta nyilvánosságra előzetes jelentését, eszerint az vezetett a történtekhez, hogy a mobil tribün automatizált része nem működött megfelelően, Şurubaru pedig újságíró kérdésre leszögezte: a szerkezet az átadáskor még kifogástalan volt. A Ziua de Clujnak ezzel szemben a sportcsarnok volt igazgatója, Constantin Răduţă úgy nyilatkozott: a mozgatható lelátó már akkor sem működött jól, amikor 2014-ben az önkormányzat hivatalosan átvette a létesítményt. „A lelátót mozgató sín mindössze egy alkalommal működött automatikusan, a meghibásodás után pedig manuálisan kellett ki-be tolni” – magyarázta Răduţă.

A fejlemény azért is kínos a városházának, mert a hivatalos átvételi okiraton Gheorghe Şurubaru alpolgármester aláírása is szerepel, akit most a balesetet kivizsgáló bizottság vezetésével is megbíztak. A Ziua de Cluj így gyakorlatilag azt állítja, hogy az önkormányzat úgy vette át – az eredeti tervek szerint 50 milliós, de végül 88 millió lejbe kerülő – sportcsarnokot, hogy tudott a mozgatható tribün meghibásodásáról.

A kincses város önkormányzati tulajdonban lévő sportlétesítményében hétvégén egy kilencéves kisfiú szenvedett balesetet. A gyermek négy méter magasról zuhant le a nézőtér és az ehhez rosszul rögzített, mozgatható lelátó között tátongó résen át, és eltörött a karja. A városháza tájékoztatása szerint a sportcsarnokot építő Con-A már felvette a kapcsolatot a mobil lelátót gyártó lengyel céggel, amelynek vezetősége megígérte: szakembereik még a héten Kolozsvárra utaznak, és elvégzik a szükséges karbantartási munkálatokat, kijavítják a hibákat.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »