Kolozsvári baleset: a mobil lelátó a „hibás”

Kolozsvári baleset: a mobil lelátó a „hibás”

Nem működött jól az új kolozsvári sportcsarnok mobil lelátójának automatizált része – derül ki a kincses város önkormányzatának a hétvégi balesetet vizsgáló előzetes jelentéséből.

digi_b

A kincses város önkormányzati tulajdonban lévő sportlétesítményében a hétvégén egy kilencéves kisfiú szenvedett balesetet. A gyermek négy méter magasról zuhant le a nézőtér és az ehhez rosszul rögzített, mozgatható lelátó között tátongó résen át, és eltörött a karja.

Az előzetes jelentés szerint az automata berendezés meghibásodása miatt 15–20 emberre volt szükség, hogy igény szerint ki-be tolják a mozgó lelátót. A bizottság megállapította, hogy nem működtek megfelelően azok a biztonsági elemek sem, amelyeknek meg kellett volna akadályozniuk, hogy előrébb lehessen húzni a szükségesnél.

A közlemény szerint a sportcsarnokot építő Con-A vállalat már felvette a kapcsolatot a mobil lelátót gyártó lengyel céggel, amelynek vezetősége megígérte: szakembereik még a héten Kolozsvárra utaznak, és elvégzik a szükséges karbantartási munkálatokat, illetve kijavítják a berendezés használata közben keletkezett hibákat.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »