Kocsmapolitika újratöltve: össze-vissza beszél a jogfosztásáról a Jobbik

Kocsmapolitika újratöltve: össze-vissza beszél a jogfosztásáról a Jobbik

99fdc7ee461db101a79e99087f1fe8bc1c712cea.jpgA Jobbik saját képviselőjének az indítványát sem tudja támogatni. Úgy tűnik, Vona Gábor már totál nem vágja, hogy mi is folyik a pártján belül. Össze-vissza beszélnek, hogy most akkor kiktől is vennék el a szavazati jogot.

Könnyed nyári témaként dobta be a Jobbik, hogy bizonyos csoportoktól elvennék a választójogot. Azonban arról, hogy pontosan kiktől, teljesen mást mondott Dúró Dóra, a javaslat megfogalmazója, illetve Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Bónusz: van egy harmadik koncepció a Jobbik 2014-es programjában.

Dúró Dóra az ATV Start című műsorában a következőket mondta: „1944-ben szerte az országban nagyon sok helyen felfüggesztették a tanítást a háború miatt. Ezért (…) csak az 1940 után születettekre terjesszük ki ezt, hiszen ők már hozzájuthattak ehhez az oktatáshoz.”

Ehhez képest Vona Gábor a mai napon teljesen mást mondott. A pártelnök csak akkor tudja a javaslatot támogatni, ha az az: „1990 után születettekre vonatkozik, mert ennek a maximum 28 éves korosztály tagjainak megvan a lehetősége arra, hogy az általános iskolai végzettséget megszerezzék”.

Hírdetés

És akkor ott van a harmadik verzió is, mely a Jobbik 2014-es „Kimondjuk. Megoldjuk.” című programjában szerepel: „Az általános választói joggal szemben végzettségi cenzust vezetünk be, amelynek értelmében az alapfokú tanulmányaikat be nem fejezőktől megvonjuk a szavazati jogot.” Vagyis ez a terv mindenkire vonatkozna.

Nem tudjuk, hogy mi folyik pontosan a Jobbikban. Újra Novák Előd-Vona Gábor csörte van? Vagy csak Vona Gábornak fogalma sincs, hogy mi van a Jobbik programjában, és mit javasol saját képviselője?

Az azonban tuti, hogy elég nehezen képzelhető el kormányon ez az osztag, ha még odáig sem bírnak eljutni, hogy egy aránylag fontos, széles tömegeket alapvető joguktól megfosztó törvényjavaslatról egymás közt megegyezzenek.

Úgy tűnik, hogy a 302-es számú italbolt közönsége bármikor összeszedettebb, mint a nagyszájú zsúrgárda.

<!– –>


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »