Kocsis Máté: Rendben van, hogy hivatalnokokkal kampányoltatnak

Mi is beszámoltunk arról, hogy a 444.hu információi szerint arra utasítottak minisztériumi hivatalnokokat: külön kiosztott telefonokkal, Kubatov-listával és egy fidesz–KDNP-s logóval ellátott, kétoldalas útmutatóval felfegyverkezve munkaidőben egy-egy vidéki szavazókörzetben hívogassanak szavazókat, és győzködjék őket a népszavazás fontosságáról. A portál később azt írta: önkormányzati hivatalnokoknak és közmunkásoknak is telefonálgatniuk kell.

Erről is kérdezték szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában Kocsis Mátét, a Fidesz kommunikációs igazgatóját, aki úgy fogalmazott: ha egy kormány intézményesen elkötelezi magát parlamenti felhatalmazással egy népszavazás mellett, akkor a kormány alkalmazottainak lehetőségük van arra, hogy ebben részt vegyenek. Ha ehhez kommunikációs támpontra van szükségük, azt „azért nem tartom egy olyan nagyon durva dolognak” – fűzte hozzá.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy kaphat-e egy minisztériumi közhivatalnok fizetést azért, hogy telefonál és népszavazásra buzdít, Kocsis kiemelte: „Én azt gondolom, hogy ezek a közszolgák nem ezért kapják a fizetésüket, hanem van egy állásuk, és azért kapják a fizetésüket. És hogyha egy ügy – most teljesen mindegy, hogy milyen ügy – része az ő munkájuknak, akkor azért ugyanúgy megkapják a fizetésüket.”

Dömötör: Számos valótlan állítás hangzik el

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azonban azt mondta: a kormány nem indít hívásokat, és nem is kötelez senkit arra, hogy a népszavazáson való részvételre buzdítson telefonon – írja a Hír TV. Dömötör Csaba szerint a kormány minden egyes kampányeszköze ismert és nyilvános, az összes azzal kapcsolatos hír, amely szerint állami hivatalnokoknak és közmunkásoknak kell telefonálgatniuk a referendum érvényességéért, alaptalan rágalom. „Számos valótlan állítás hangzik el a kormány kampányával kapcsolatban, ezeknek a célja pedig az, hogy ellehetetlenítsék a népszavazást” – nyilatkozta az államtitkár.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »