„Kockás körök” alakítására kérték a pedagógusokat

„Kockás körök” alakítására kérték a pedagógusokat a Civil Közoktatási Platform (CKP) keddi sajtótájékoztatóján.

A CKP arra hívta fel a pedagógusok figyelmét: gondolkodjanak el azon, mit tudnak tenni azért, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra. Az iskoláknak és az óvodáknak azt üzente, vegyék elő a kockás ingeket és esernyőket, alakítsák meg a „kockás köröket”, később pedig vonják be a szülőket és a támogatókat is.

Április 15-re a Tanítanék mozgalom szolidaritási napot is hirdet, így azt kéri, kötözzenek fel az intézmények előtti fákra egy fekete vagy kockás szalagot – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Mendrey László, a PDSZ elnöke azt mondta: úgy tűnik, a kormány a feszültség fokozásában érdekelt, és kiprovokálta a figyelmeztető sztrájkot.

Tiltakozás

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmánya szombaton erősítette meg április 15-re tervezett, kétórás figyelmeztető sztrájkról szóló szándékát. A szakszervezet munkabeszüntetésével a közoktatásban kialakult, az ország jövőjét veszélyeztető helyzet ellen tiltakozik.

Az április 20-i egész napos országos sztrájkot a pedagógusok sztrájkbizottsága hirdette meg, amelynek három tagja a Pedagógus Szakszervezet (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet. A PDSZ nem tagja a sztrájkbizottságnak.

Mint ismeretes, április 15-re országos fekete ruhás napot is hirdettek. Ennek szervezői felhívást tettek közzé, amelyben azt kérték: aki teheti, tűzzön fekete-fehér szalagot a kórházak, rendelők korlátjára, kilincsére. Ezzel azokat szeretnék támogatni, akik félnek, és „nem engedik meg nekik, hogy fekete öltözékükkel vagy fekete-fehér szalagjukkal kiálljanak az egészségügy és az oktatás mellett”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »