Klopp elsüllyesztené a sárga tengeralattjárót

Klopp elsüllyesztené a sárga tengeralattjárót

A Bajnokok Ligájához hasonlóan a második számú európai kupaküzdelemben is az elődöntőket vívják már csütörtökön, méghozzá két elég izgalmasnak ígérkező párharc következik. A 2014-es és 2015-ös kiírás győztese, a Sevilla a Sahtar Doneckkel csap össze, a Liverpool a Villarreallal mérkőzik.

Sahtar Doneck – Sevilla

Az ukrán sztárcsapat annak ellenére is vitézkedik, hogy a körülmények, melyek között nap mint nap dolgozik, közel sem nevezhetők ideálisnak. A háború miatt lassan már nem is nevezhető donecki klubnak, hiszen igazi otthonától több száz kilométerre, Lvivben kénytelen játszani. A nyáron több kulcsember is távozott, elég, ha csak a ma már Münchenben brillírozó Douglas Costa nevét említjük. Ennek ellenére a csapat remekül játszik, sőt menetel. Az előző körben a portugál Bragát búcsúztatta magabiztosan.

Az ellenfél nem szerepel jól a spanyol bajnokságban, a nemzetközi porondon azonban teljesen más arcát mutatja. Mióta a Bajnokok Ligájából kiesett, az andalúz csapat nem titkolt célja, hogy ismét elhódítsa az Európa-liga serlegét. Ez történelmi tett lenne, hiszen zsinórban még egyetlen csapat sem nyert három El-t. Legutóbb az Athletic Bilbaón verekedtél túl magukat tizenegyespárbajban. A tavalyi döntőben szintén ukrán csapattal, a Dnyipróval vívtak fordulatos, izgalmas mérkőzést, várhatóan a Sahtar Doneck elleni találkozó is hasonló csatát hoz.

Villarreal – Liverpool

Figyelemreméltó statisztika, hogy az Európa-liga eddigi öt kiírását majdnem kivétel nélkül spanyol csapat nyerte. Az egyetlen kivétel 2011, amikor a Porto örülhetett a végén. A másik idei elődöntőben az egyik fél a sorozat megszakításáért, a másik a folytatásáért száll harcba. Utóbbi gárda a Villarreal, mely egészen pazar szereplést tudhat magáénak. Az idén a La Liga nagyágyúinak orra alá is gyakran borsot törő alakulat olyan neves ellenfeleket ejtett már ki, mint a Bayer Leverkusen és a Napoli. Nem vitás, a sárga tengeralattjáró bejelentkezett a végső győzelemért.

Ezt először a Liverpool próbálja megakadályozni. A vörösök több dologból is önbizalmat meríthetnek: egyrészt a hazai pontvadászatban is megtáltosodtak az utóbbi időben, másrészt a negyeddöntőben hihetetlen izgalmak és dráma után búcsúztatták a Borussia Dortmundot. Pluszmotivációként pedig ott van a statisztika. Kloppék egészen biztosan meg akarják törni a spanyol egyeduralmat, és ők akarnak az Európa-liga első angol győztesei lenni. Jósolni szinte lehetetlen, kiegyenlített, magas színvonalú összecsapásra számíthatunk.

Európa-liga-elődöntők
Sahtar Doneck – Sevilla (21.05, tévé: Digi Sport 1)
Villarreal – Liverpool (21.05, tévé: RTL II)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »