Klopp a bátorságban látja a siker zálogát

Klopp a bátorságban látja a siker zálogát

A bátorságot emelte ki Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője azt követően, hogy csapata drámai körülmények között harcolta ki a továbbjutást a Borussia Dortmund ellen a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében csütörtök este.

Az idegenbeli 1–1 után a vendég német csapat a 9. percben 2–0-ra, majd a második félidő elején 3–1-re vezetett már. Azaz az angol együttesnek a lefújásig hátralévő közel fél órát három góllal kellett megnyernie. Ez végül sikerült, mert Coutinho a 66., Sakho a 78., míg Lovren a 90+1. percben betalált.

Klopp – aki hét sikeres szezont töltött a Dortmund élén – a Liverpool bátorságában látja a siker zálogát.

„A szünetben megbeszéltük, hogy keménynek kell lennünk a második félidőben” – jegyezte meg a tréner.

Divac Origi, aki a 48. percben betalált, kiemelte: Klopp azt mondta nekik a pihenő alatt, próbáljanak meg úgy játszani, hogy majd gyerekeiknek, unokáiknak is büszkén mesélhessék el, mi történt velük, illetve legyen a szurkolóiknak is ez egy különleges este.

A címvédő és 2014-ben is győztes Sevilla úgy jutott be az elődöntőbe, hogy az idegenbeli 2–1-es siker után csütörtök este ugyanilyen arányban kapott ki az Athletic Bilbaótól, és végül a 11-es párbajban bizonyult jobbnak.

A Sahtar Donyeck és a Villarreal könnyedén, 6–1-es, illetve 6–3-as összesítéssel került a négy közé. Az elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »