Klivinyiék elpáholták a románokat a kolozsvári kézilabdatornán

Klivinyiék elpáholták a románokat a kolozsvári kézilabdatornán

A magyar női kézilabda-válogatott nyerte a kolozsvári Kárpát Kupát, amelynek vasárnap esti döntőjében ötgólos különbséggel bizonyult jobbnak Románia együttesénél.

Az egy hét múlva kezdődő svédországi Európa-bajnokságra készülő csapatok összecsapása az első percekben a románok kiválóságának, az egykor a Győri Audi ETO együttesét is erősítő Aurelia Brădeanunak az elbúcsúztatásáról szólt, aki tizenhét év után utoljára öltötte magára a piros-sárga-kék mezt. Az első gól az ő nevéhez fűződik, a magyar játékosok önzetlenül engedték lőni a kolozsvári sportcsarnok közönsége által állva tapsolt, idén a Bukaresti CSM gárdájával Bajnokok Ligáját nyert klasszist.

Egyébként a vasárnap esti fináléra annak ellenére kilátogattak mintegy négyezren a Szamos-parti multifunkcionális csarnokba, hogy a legolcsóbb jegyeket 40 lejért kínálták. Igaz, ezért az összegért meg lehetett tekinteni a délutáni bronzmérkőzést is, amelyen Románia B-válogatottja büntetődobásokkal szenvedett vereséget Hollandia B-válogatottjától. Mindenesetre a magyargyűlölő szurkolók ezúttal otthon maradtak, mivel a közönség nemhogy a magyar himnuszt nem fütyülte ki, de rendkívül sportszerűen már a bemutatónál megtapsolta a magyar lányokat.

Akik a szombati, a holland ifik elleni döcögős játékhoz képest most igazán pörgős iramot diktáltak, és már az első félidőben kétgólos vezetéssel vonultak le pihenni. Különösen Klivinyi Kinga volt elemében: az Érd balátlövője tarthatatlannak bizonyult a románok számára, a mérkőzésen összesen tíz gólt vágott Denisa Dedu kapujába.

A Bukaresti CSM-et a magyar válogatott kedvéért feladó Kim Rasmussen által irányított piros-fehér-zöldek a második félidőben még nagyobb sebességre kapcsoltak, és már rendre sikerült összezavarni a román védelmet. Ekkor már a „fél lábbal” a Győr kézilabdacsapatát is irányító Ambros Martín román szövetségi kapitánynak sem sikerült feltüzelnie tanítványait, mert győri együttesének kiválósága, Görbicz Anita sorra osztogatta a gólpasszokat, ő maga pedig hétszer bizonyult eredményesnek.

rohukar2_b

Az már csak a mérkőzés lefújása után derült ki, hogy megtörténhet: a magyar válogatott két nagyszerű, már az első percekben lesérült játékosa akár hosszabb időre is kidőlhet. Kim Rasmussen szövetségi kapitány a Magyar Kézilabda-szövetség Facebook-oldalán megjelent nyilatkozatában elmondta: Kovacsics Anikó vádli-, Szucsánszki Zita pedig orrsérülést szenvedett, és jelenleg úgy tűnik, hogy egyikükre sem számíthat a svédországi Eb-n.

A Kárpát Kupa fináléjában Magyarország 29-24 arányban győzte le Romániát. Bár Ambros Martín lányai számára kevésbé sikerült jól a főpróba, a román válogatottból hiányzott sérüléssel bajlódó klasszisa, Cristina Neagu, továbbá kispados volt Paula Ungureanu és Gabriela Perianu is. A kétnapos torna legértékesebb játékosává Klivinyi Kingát választották, a legjobb kapus Denisa Dedu lett. Különben a magyar női kézilabda-válogatottat egy maroknyi, mindössze húsz-huszonöt fős, többnyire győri drukkerek alkotta szurkolótábor éltette a kolozsvári sportcsarnokban – írja a kronika.ro.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »