Klimkin az orosz-ukrán gazdasági kapcsolatokról

Olyan szintű gazdasági kapcsolat, amely Oroszország és Ukrajna között volt a konfliktus kialakulása előtt, a közeljövőben nem lesz – jelentette ki Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter jelentette ki a 112 Ukrjina tv-adásában miközben kommentálta az orosz-ukrán gazdasági kapcsolatok megújításának perspektíváit.

„Ami köztünk és Oroszország között folyik, ez nem csak egyszerűen orosz agresszió és harc a területekért és a több millió emberért. Ez egy imperializmus valódi szétesése, amely több száz éven keresztül létezett. Ez egy két teljesen különböző ideológia harca.  Ukrajna a szabadság országa.” – húzta alá Klikkin.

„Nem tarthatjuk meg ugyanazokat a gazdasági kapcsolatokat, melyek korábban is voltak. Néhány évvel ezelőtt még, ha nem tévedek 37 százalékos áruforgalmunk volt Oroszországgal. Jelenleg ez csupán 4,5 százalék. Lehet, hogy a gazdasági kapcsolatok valamilyen szinten megmaradnak, de sohasem fogunk visszatérni arra a szintre, amelyen voltunk, ez mindenkinek érthető.”  – tette hozzá a külügyminiszter.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Klimkin: Ukrajna NATO-csatlakozását a lakosság 60 százaléka támogatjaKlimkin szerint Ukrajna októberben vagy november elején megkaphatja a vízummentességetKijev megmagyarázta, miért nem szakítja meg a diplomáciai kapcsolatokat MoszkvávalRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Pavlo Klimkin, Oroszország, Ukrajna, ukrán-orosz viszony, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »