Klicsko következő ellenfele King Kong lehet

Klicsko következő ellenfele King Kong lehet

Nagyon úgy tűnik, hogy Vlagyimir Klicsko nem tud revánsot venni az őt tavaly novemberben legyőző brit Tyson Furyn. Már másodszor marad el utóbbi miatt kettejük visszavágója, ám az ukrán nem maradna ellenfél nélkül, ugyanis bejelentkezett a veretlen kubai Luis Ortiz.

Nem egyhamar fog egymás ellen ringbe lépni a WBA, a WBO és az IBO nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury és Vlagyimir Klicsko. Tavaly novemberben általános meglepetésre a brit teljesen jogosan kipontozta a királykategóriát évek óta uraló ukránt, aki azóta is vár a visszavágóra kettejük között. Először július 9-én csaptak volna össze Londonban a felek, ám Fury lába csúnyán megsérült a felkészülés alatt, majd a második szerződés már október 29-re szólt, Liverpoolban vívta volna a visszavágót a két óriás, ám ez is elmarad a brit miatt, akinek súlyos mentális problémái vannak, így alkalmatlan arra, hogy szorítóba lépjen.

Klicsko tehát megint ellenfél nélkül maradt, ráadásul a tavaly november óta inaktív Furytól akár el is vehetik a vb-öveit. Éppen ezért akár jól is jöhet a WBA interim világbajnokának, a kubai Luis Ortiznak a bejelentése, hogy ő bizony szívesen kiáll október 29-én a liverpooli közönség előtt az ukránnal.

„Vlad, nehogy lemondd már ezt a meccset, jövök, és bucira verlek. Készen állok mindenkire, a legjobbakat akarom magamnak” – intézett kihívást sajátságos modorában a King Kong becenévre hallgató kubai, aki 213 centis magasságával és kiváló boksztudásával bizony komoly gondot is jelenthet az ukránnak, ha az elfogadja a kihívást. Ortiznak az ütőerejével sincs túl sok gond, hiszen a 25 eddigi győztes meccséből 22 alkalommal nem volt szükség pontozókra.

Klicsko egyelőre hallgat, vélhetőleg arra vár, hogy előbb Furyt megfosszák az öveitől, majd utána valaki ellen harcba szállhasson értük.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »