Klicsko: Fury úgy beszél, mint Hitler!

Klicsko: Fury úgy beszél, mint Hitler!

Két hét múlva a manchesteri arénában második alkalommal csap össze a profi ökölvívás királykategóriájában a WBA, a WBO és az IBO szervezetek világbajnoka, a veretlen Tyson Fury (25-0, 18 KO) és az általa egyszer már legyőzött Volodimir Klicsko (64-4, 53 KO). Az ukrán kihívó megszállottként készül a július 9-i manchesteri visszavágóra a brit bunyós ellen.

Július 9-én a manchesteri arénában folytatódik a nehézsúlyú bokszháború Tyson Fury és Volodimir Klicsko között. Tavaly a brit hatalmas meglepetésre, de teljesen megérdemelten legyőzte az ukránt, így jelenleg ő a WBA, a WBO és az IBO szervezetek világbajnoka, míg a súlycsoportot több mint tíz évig uraló fiatalabbik Klicsko ezúttal kihívóként fog ringbe lépni.

Mindenesetre az áprilisban még jelentős súlytöbblettel bokszoló Fury – aki csak dagadt cigánynak hívta magát – eddig tőle szokatlan csendben készült az edzőtáborban, ám most kiderült, elérte a versenysúlyát, és edző-nagybátyja, Peter Fury szerint készen áll a nagy csatára.

– Tökéletes formában vagyok. A háború folytatódik, és én újra megverem ezt az öregembert – jelentette ki a brit ellenfele 40. életévére is utalva.

Volodimir Klicsko vereséget szenvedett ökölvívó-világbajnoki címmérkőzésén Tyson Fury angol bokszolótól Fotó: Europress/AFP

Klicsko az ausztriai Goingban edzőtáborozik, ahol a sajtótájékoztatóján elmondta, remek formában várja a meccset, amelyre szinte megszállottként készül.

– Sikerült feldolgoznom a hét hónappal ezelőtti vereségemet, és készen állok a csatára. Kifejezetten élveztem a mögöttem hagyott időszakot, újra motivált voltam az edzéseken. Eddig mindig rám vadásztak, ám most én leszek a vadász, és látom már magam előtt a célpontot. Nem érdekel, hogyan, de legyőzöm Furyt. Kielemeztem a hibáimat, hiszen az első meccsen szinte momentumom sem volt a ringben. Elképesztően bosszant, hogy egy olyan ember vette el az öveimet, aki úgy beszél bizonyos emberekről, a homoszexuálisokról vagy a zsidókról, mint maga Hitler – közölte Klicsko.

Mint kiderült, bármi legyen is a július 9-i csata végeredménye, harmadik felvonás biztosan nem lesz kettejük között, és az is biztosnak tűnik, hogy az ukrán klasszis folytatja a karrierjét a szorítóban. Csak az a kérdés, hogy világbajnokként vagy egy leírt idős bokszolóként…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »