Klaus Iohannis Temesváron: "ez nem az én kormányom"

Klaus Iohannis Temesváron: "ez nem az én kormányom"

Románia elnöke, Klaus Iohannis hétfőn délután Temesváron részt vett a Diaszpóra és barátai című konferencia megnyitóján, a Nyugati Egyetem szervezésében. A temesvári Opera termében megtartott konferencia résztvevőit az államelnök köszöntötte, aki félórás beszédében megválaszolt néhány ellene felhozott vádat és véleményt nyilvánított a Cioloș-kormány teljesítményéről is.

Iohannis államelnökké választása óta második alkalommal látogatott el Temesvárra, első alkalommal 2015-ben részt vett a decemberi forradalom helyi megemlékezésein. Az elnök temesvári beszédében hangsúlyozta: szerinte az államelnök feladata az egyensúly megteremtése, nem ellentétek gerjesztése és újabb frontok megnyitása. „Egy közvetítő elnök voltam, és az is maradok a mandátumom végéig.

Vissza akarom adni az elnöki intézménynek a tekintélyét, amit az állam és az Alkotmány is elvár tőle. Minden kérdést komolysággal és alázattal közelítettem meg. Keveset beszélek, de nem mindegy számomra, hogy milyen ez az ország és milyen a külföldi megítélése.” Klaus Iohannis befejezésül azt is elmondta: elégedetlen a Cioloș-kormánnyal, de elmúltak azok az idők, amikor az elnök a kormányfő helyett is döntött.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »