Klasszis vízilabdázó költözhet Szolnokra

Klasszis vízilabdázó költözhet Szolnokra

A címvédés a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatának célja a következő bajnoki és kupaszezonban, a Bajnokok Ligájában pedig az első hely megszerzéséért szállnak vízbe jövőre Budapesten. A csapat már biztosan ott lesz a Hatos Döntőben, az új évadra pedig fiatal tehetségeket szerződtetnek az olimpiai és világbajnok pólósok mellé – olvasható a klub közleményében.

„A Szolnoki Dózsa-Közgép csapata már biztosan ott lesz jövőre a Final Sixben, hiszen a Magyar Vízilabda Szövetség a szezon elején a bajnokság győztesének ígérte a szabad kártyát, amely garantálja a részvételt a Hatos Döntőben. A tavalyi hatodik hely és az idei bronzérem után pedig nem is lehet más a célunk, mint 2017-ben megnyerni a BL-döntőt. Itthon a kétéves hegemóniánkat akarjuk megőrizni a bajnokságban és a Magyar Kupában is” – mondta Kovács István, a Szolnoki Vízilabda Sport Club szakmai igazgatója a következő idény elvárásairól.

A Szolnoki Dózsa-Közgép csapatának olimpiai és világbajnokokból álló gerince, amely a válogatott alapját is adja, együtt marad. Így a Tisza-parton folytatja többek között Nagy Viktor, Kis Gábor, Varga Dénes és Vámos Márton is. Az együttesből négyen távoznak, köztük a pályafutásának utolsó szezonját kezdő Madaras Norbert, aki családjával a fővárosba költözik, és levezetésként Budapesten játszik még egy évet.

A szolnoki klub már korábban elindult a fiatalítás útján, a távozókat ennek szellemében pótolják.

„Sikerült megszereznünk a francia válogatott 25 éves jobbszélsőjét, Ugo Crousillat-t, aki előttünk a Budva, a Brescia és a Marseille csapatát is erősítette. Az utánpótlás-válogatott kapus, Kardos Gergely a Honvédból érkezik hozzánk. Bár a komplett csapatunk megvan, még egy igazoláson dolgozunk: napokon belül lezárul a tárgyalás egy olyan külföldi klasszissal, aki évek óta a nemzetközi vízilabda sztárjátékosa” – mondta Kovács István.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »