Kivégzett kopt keresztények hozzátartozóival találkozott Orbán Viktor Egyiptomban

Kivégzett kopt keresztények hozzátartozóival találkozott Orbán Viktor Egyiptomban

Líbiában kivégzett kopt keresztény férfiak hozzátartozóival találkozott csütörtökön Kairóban a kopt pápai hivatalban Orbán Viktor miniszterelnök, aki együttérzését fejezte ki a megjelent családtagoknak, és ajándékcsomagokat adott át nekik.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) az egyiptomi kopt egyház vezetőivel folytat megbeszélést Kairóban 2016. június 2-án. Balról a második Anba Ermia kopt püspök. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Egyiptomi hivatalos látogatása végén a kormányfő – miután megbeszélést folytatott kopt vallási vezetőkkel – a családtagok előtt köszönetet mondott a kopt egyháznak, amiért közreműködik abban, hogy eljusson a magyar segítség a kopt családokhoz. Megjegyezte, eddig sem verték nagy dobra a magyar segítségnyújtást, de Magyarország ahogy eddig, úgy a jövőben is folytatja ezt a tevékenységet.

Kveck Péter, Magyarország egyiptomi nagykövete a helyszínen a közmédiának nyilatkozva elmondta: a kairói magyar nagykövetség folyamatosan figyelemmel kíséri a kopt keresztények helyzetét, amiről tájékoztatja a budapesti kormányt, és elősegíti, hogy a kabinet különböző nemzetközi fórumokon felemelje a szavát az érdekükben, bármilyen sérelem éri vagy veszély fenyegeti őket. Közölte, Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar delegáció olyan családokkal találkozott, amelyeknek családfőjét 2015 tavaszán Líbiában terroristák meggyilkolták.

 

MTI

The post Kivégzett kopt keresztények hozzátartozóival találkozott Orbán Viktor Egyiptomban appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »