Kitüntették a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai társelnökét

Kitüntették a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai társelnökét

Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta Ábrahám Tibornak, a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai társelnökének – közölte az Országgyűlés sajtóirodája.

2015. évi Magyar Diaszpóra Tanács gyűlés / fotó: mti

Ábrahám Tibor a kanadai magyarok identitásának és kulturális gyökereinek megőrzése iránt elkötelezett szervezői tevékenysége elismeréseként kapta a kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára. Az elismerést Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya adta át a tanács társelnökének a Parlamentben.

A közlés szerint Ábrahám Tibor Zimányban született 1951-ben, majd fiatal éveiben érkezett Ontarióba, ahol céget alapítva számos magyar honfitársának biztosított megélhetést. Vancouverben folytatta vállalkozását 1990-ben, s egyre több figyelmet fordított a helyi magyar szervezetek életére. Ábrahám Tibor a magyar kormány által alapított Magyar Diaszpóra Tanács tagja, a tanács kanadai társelnöke. Kezdeményezésére jött létre a Kanadai Magyarok Országos Szövetsége, amelyben a brit-kolumbiai elnöki feladatokat látja el. Mentorként segíti a Kőrösi Csoma Sándor-program ösztöndíjasait, aktívan vesz részt a Mikes Kelemen- és a Julianus-program megvalósításában.

 

 

MTI

The post Kitüntették a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai társelnökét appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »