Kitiltották az Index újságíróit a Parlamentből

Kitiltották az Index újságíróit a Parlamentből

Felfüggesztették az Index két újságírójának belépési lehetőségét az Országház és az Országgyűlés Irodaházának helyiségeibe az őszi ülésszak végéig – közölte a portállal az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán.

Az indoklásban az állt, hogy az Index munkatársai tudatosan, ismételt jelleggel vétettek a vonatkozó szabályok ellen – vagyis nem a kijelölt helyen forgattak. A portál két munkatársa múlt héten Polt Péterrel készített interjút az Országházban. A legfőbb ügyészt a Kupolacsarnok körfolyosóján kérdezték, ahol a parlamenti előírások szerint tilos forgatni.

A fentinél jóval megdöbbentőbb dolog történt hétfőn a Parlamentben. A migránsfelrúgó László Petra a Pesti Srácok nevű kormányközeli portál operatőreként „keresetlen, nyomdafestéket nem tűrő módon illette” Szilágyi György jobbikos képviselő édesanyját. A frakcióvezető ezért kezdeményezte Kövér László házelnöknél, hogy „a sajtónak nem minősíthető bulvárpropagandát, azaz a Pesti Srácokat” tiltsa ki az Országházból.

Keretük a Országgyűlés sajtóirodáját az ügyben: azt szerettük volna megtudni, hogy lezárult-e a vizsgálat a Pesti Srácok operatőre és a jobbikos Szilágyi György hétfői afférját illetően, és milyen döntés született. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »