„Kiterjeszti szárnyait” a váradi reptér

Menetrend szerinti fapados járatokat indít Nagyváradról Bukarest és Torinó irányába a Blue Air – jelentették be csütörtökön a romániai légitársaság és a Bihar Megyei Tanács képviselői.

blue_air_b

A román fővárosba már december 15-én elindul az első, 120 férőhelyes, Boeing 737 típusú gép, amely aztán minden hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap fog közlekedni.

Ezzel minden bizonnyal nem csak a menettérti jegyeit 195 euróért kínáló Taromnak, hanem a vasúti társaságnak is konkurenciát fog teremteni 20 eurótól – 90 lej – induló jegyáraival. Azok pedig, akik Váradról Jászvásárra szeretnének eljutni, ezt Bukarestből egy 30 perces várakozást magában foglaló átszállással megtehetik majd. Hasonló csatlakozások lesznek majd Torinóból is, mert a jövő március 26-án induló járatuk épp olaszországi főállomásukat célozza, ahonnan Róma, Nápoly és Catania irányába lehet majd továbbutazni. A Nagyvárad–Torinó-járat hetente kétszer, csütörtökön és vasárnap indul majd szintén 20 eurós kiindulási ártól.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Ryanair szintén március 26-án indítja el fapados járatait Milánó és Barcelona irányába, de ahogyan a megyei tanácselnök, Pásztor Sándor már korábban is jelezte: még több helyszínt szeretnének, ezért tovább folytatják a tárgyalásokat, hogy németországi és más spanyolországi repterekkel is összekössék a váradit. Oroszország felé is nyitnának, de Facebook-oldalukon most ismét közvélemény-kutatást végeznek, hogy merre utaznának a helyiek. Pásztor egyébként hozzátette, hogy a Ryanair a spanyolországi jegyein, illetve honlapján idegenforgalmi célpontként tünteti majd fel a partiumi megyeszékhelyet, az előreláthatóan növekvő utasforgalom miatt pedig már ez év végén kiírná a közbeszerzési eljárást egy újabb utasterminál kialakítására.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »