Kiszállt a Pécsi Sörfőzdéből az Ottakringer

Eladta a Pécsi Sörfőzde Zrt.-t, a vevő MAVA Befektetési Kft.-vel és a BanKonzult Commerce Kft.-vel múlt pénteken írták alá az adásvételi szerződést – közölte az osztrák sör- és ásványvízgyártó Ottakringer. Az Ottakringer vállalatcsoport jórészt a Wenckheim és a Menz családok tulajdonában van. A vevő BanKonzult Commerce Kft. Szemerey Tamás érdekeltsége, míg a MAVA Befektetési Kft. testvéréé, Szemerey Zoltáné.

A cég eladása már korábban felmerült, lévén évek óta veszteséges az Ottakringer pécsi leányvállalata. A Pécsi Sörfőzde tavaly 6,5 milliárd forint árbevételt és 528 milliós veszteséget könyvelt el, 2012 óta összesen több mint 2,5 milliárd mínuszt hozott össze.

A vevők az ügyletről kiadott közleményük szerint befektetési cégeiken keresztül 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt szereztek a Pécsi Sörfőzdében. A tervekről azt írták, hogy fő céljuk a vállalat és a márka újrapozicionálása és modernizálása, ugyanakkor megtartják a tradíciókat is. Az aktuális piaci trendekhez igazodva az új tulajdonosok egyik fő célja független kisüzemi sörfőzde kialakítása, és nem titkolt cél a piacvezető pozíció elérése. Ami a terveket illeti, a cég a jelenleg gyártott minőségi és tradicionális márkák mellett új innovatív termékeket akar piacra dobni. Például gluténmentes, tönköly- és búzasört – építve az új tulajdonosok hazai bionövény-termesztésben betöltött piacvezető pozíciójára.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »