Kisvasút, stadion, halastó, sportcsarnok: pipa – jöhet a nemzet gázszerelőjének alcsútdobozi Disneylandje

Kisvasút, stadion, halastó, sportcsarnok: pipa – jöhet a nemzet gázszerelőjének alcsútdobozi Disneylandje

Kisvasút, stadion, halastó, sportcsarnok – aki szerint ez már nem tromfolható, kezdhet izzadni: van már Disneylandje is Mészáros Lőrinc Váli-völgyének.

Az Alcsútdobozi Kalandpark a hétvégén nyílt meg az Alcsúti Arborétum közvetlen szomszédságában, a természetvédelmi területnek és madárvédelmi rezervátumnak számító Csaplári-erdőben, a Váli-medence legnagyobb erdejében, ahol Magyarország legidősebb, 180 éves libanoni cédrusa is található.

A fák között kialakított ügyességi pályát a nemzet gázszerelőjének milliárdos cége, a Mészáros és Mészáros Kft. tervezte és üzemelteti. Az Alcsútdobozi Hírek tavaly decemberben azt írta: a "magánvállalkozói beruházásban" épülő kalandpark nyárra fog elkészülni, ehhez képest már a húsvéti hosszú hétvégén a fákon csünghettek a látogatók. A park máskor szombaton, vasárnap és ünnepnapokon látogatható, egy felnőtt jegy ára 3000 forint.

A felcsúti polgármester otthonosan mozog az állami tulajdonú, műemléki és természetvédelmi védettséget élvező Alcsúti Arborétum környékén: cégei révén gyakran nyer százmilliós közbeszerzéseket a park munkálataira, de itt található a Puskás Sport Hotel is, amelynek tulajdonosa az – Orbán Viktor által alapított és Mészáros által elnökölt – Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány.

(Kuruc.info – Propeller nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »