Kiss Szilárd újból állami hátszelű rendezvényen pezsgett

Kiss Szilárd újból állami hátszelű rendezvényen pezsgett

A Borjog és bormarketing konferencia ebédszünetében látták ebédelni a jelenleg szabadlábon védekező Kiss Szilárdot, korábbi moszkvai agrárattasét, aki ellen éppen büntetőeljárás folyik – közölte a Mandiner.

Információik szerint Kiss Szilárd – aki a Mandiner tudósítója szerint piros zakót és piros műanyagkeretes szemüveget viselt – a Vengerskoe Vino Zrt. képviseletében ment el a konferenciára, és a szünet után vélhetően távozott.

A borkonferenciát a Miniszterelnökséggel és a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködésben szervezték, szakmai együttműködő partnere a Földművelésügyi Minisztérium is.

A nemzetbiztonsági kockázat ellenére kinevezték

Ismeretes, a moszkvai nagykövetség mezőgazdasági attaséjaként is tevékenykedő Kiss Szilárdot és két társát vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel gyanúsítják a felszámolás alatt álló Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet több száz millió forintos megkárosítása miatt. A gyanú szerint Kiss rávette az ügy egy másik gyanúsítottját, hogy 700 milliós banki tartozását szerezze meg neki áron alul.

A korábbi moszkvai agrárattasét, vagy miniszteri megbízottat – Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter még ki is tüntette –, sajtóinformációk szerint üzletelt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, rendelkezett Quaestor-részvényekkel. Kiss Szilárd miatt egyébként a Jobbik vizsgálná az orosz alvilág és a kormány kapcsolatait.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »