Kiss Szilárd, a kormány keleti nyitásának „hőse” újra toppon!

Az előszeretettel Kovács Bélázó kormány kettős mércéje: a jelenleg szabadlábon védekező Kiss Szilárd, Magyarország egykori moszkvai mezőgazdasági attaséja, később miniszteri megbízottja tiszteletét tette csütörtökön a minisztériumi tisztviselőket is felvonultató Borjog és bormarketing konferencián – adta hírül a mandiner.hu. Kiss Szilárdot minősített vesztegetéssel vádolják.

Kiss Szilárdnak közös orosz cége volt a felcsúti polgármesterrel, Mészáros Lőrinccel. Ez volt az az orosz cég, amit Mészáros egyszerűen elfelejtett feltüntetni a vagyonnyilatkozatában, a társaságra az Index bukkant rá az orosz cégnyilvántartásban. A volt attasét az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet megkárosítása miatt tartóztatták le bő egy éve.

A borkonferenciát, ahol Kiss csütörtökön megjelent, a Miniszterelnökséggel és a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködésben szervezték. Kiemelt célja, hogy „felületet biztosítson a szőlőbor ágazatot segítő véleményformáló gondolatoknak és teret adjon a szakmát érintő érdemi kommunikációnak”. A konferencia szakmai együttműködő partnere a Miniszterelnökség mellett a Földművelésügyi Minisztérium is. Kiss Szilárd vádlott társát, Sziky Gyula nyíregyházi vállalkozót egyébként egy másik büntetőügyben pár napja vették újra őrizetbe – írja az index.hu.

Az Aki Kovács Bélázik, kezdjen el Kiss Szilárdozni című régebbi írásunk elérhető ITT

A Fideszben és a kormány közelében sajnos elég sok kétes elem jelenik meg, vagy tartózkodik ott tartósan, és szabadítanak meg bennünket jelentős mennyiségű adóforinttól. A kormány költekező kedve határtalan. Amire kellene, arra meg nincs pénz! Nincs alkotmányos védelem alatt a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj. Mivel a járulékot már adóként szedik be, arra költik, amire akarják. Nagy probléma lesz tíz éven belül amiatt, hogy az orvosok és az ápolók jövedelemhiány miatt elhagyják az országot. Főleg a háziorvosok elöregedése és utódhiánya fog gondot okozni.

Megszüntette a hatalom a kétmilliós bérplafont, és a közelmúltban a sokszor veszteséges állami cégek vezéreinek, a jegybank vezéreinek amúgy is jelentős összegű jövedelmét 3-4-5 millió forintra emelte. A jegybanknál történt alapítványi pénzkihelyezés és titkosítás már kiverhetné a biztosítékot! Ezek helyett a béremelések helyett az egészségügyben dolgozók bérét kellett volna rendbe tenni. Az egykulcsos adó is rendkívül káros, óriási adóbevétel esik ki miatta, és azok, akik jól járnak általa, a tehetősebbek táborát erősítik.

Ma már a hatalom és a társadalom jövedelme között nem árok van, hanem szakadék!

Békéscsaba, 2016. március 4.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.” (Lánczi András filozófus, a Századvég munkatársa, egyetemi tanár)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »