Kiss László találkozott áldozatával és bocsánatot kért

Bocsánatot kért Kiss László, egykori áldozatától, Takáts Zsuzsannától – értesült a nol.hu. Az asszony, ügyvédje jelenlétében találkozott a volt szövetségi kapitánnyal.

Takáts Zsuzsanna kinyilvánította, hogy megbocsát Kiss Lászlónak, aki 55 évvel ezelőtt két társával együtt megerőszakolta őt. Közben elébe ment a százhalombattai önkormányzat döntésének az egykori kapitány: ő maga kéri, hogy változtassák meg a róla elnevezett uszoda nevét, és lemond a díszpolgári címről is.

Jelentkezett az RTL Klubnál Takáts Zsuzsanna, Kiss Lászlóék halottnak hitt 1961-es áldozata Fotó: RTL Klub

A 60-as években nemi erőszakért elítélt úszóedző levélben küldte el kérését a város a polgármesterének.

„Miután Takács Zsuzsanna megszólalt és azt követően még két áldozattal kapcsolatos sajtóhírek is megismerésre kerültek ezért azt gondoljuk, hogy tovább várakozni már nincs miért és hát szeretnénk, hogy ha a továbbiakban ez a fajta teher Százhalombattáról lekerülne, amit az ő múltbeli cselekedete jelentett. Mi akkor amikor díszpolgárrá választottuk, uszoda névadójára kértük föl, alpolgármesterré választottuk nem voltunk tisztába múltjának ennek az előzményével és hát ismerve őt nem akartunk hinni az első felröppenő hírnek, de hát a következőkben megjelent hírek meggyőztek minket arról, hogy tovább nem halogathatjuk a döntésünket” – közölte Vezért Mihály.

Mi történt?

Ismert, 1961-ben Kiss László két társával együtt megerőszakolt egy nőt, a fent is említett Takáts Zsuzsannát, aki .55 évvel ezelőtt maga tett feljelentést az ügyben. A botrány következményeként Kiss Lászlónak távoznia kellett a szövetségi kapitányi posztról.

A napokban aztán kiderült, Kisst még 1961 elején a Magyar Úszó Szövetség egy másik erőszakos tett miatt három hónapra felfüggesztette. Az esetből nem lett rendőrségi ügy, ám a testület elnöksége január 26-tól április 26-ig mindennemű sporttevékenységtől és az uszodák látogatásától eltiltotta a versenyzőt, mert 1960. december 30-án két társával szexre akartak kényszeríteni egy 18 éves lányt a margitszigeti medencében.

Reggeli járat című műsorunkban is foglalkoztunk az üggyel – vendégünk volt Németh Attila, a Blikk sportrovatának vezetője és Bogár Zsolt, a Hvg.hu rovatvezetője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »