Kishegyes: Nyolc rendőrt tartóztattak le kenőpénz elfogadása és hivatali helyzettel való visszaélés miatt

Kishegyes: Nyolc rendőrt tartóztattak le kenőpénz elfogadása és hivatali helyzettel való visszaélés miatt

A belügyminisztérium belső ellenőrzéssel foglalkozó osztálya a szabadkai felsőbb ügyészséggel együttműködve nyolc kishegyesi rendőrt tartóztatott le. Ötüket kenőpénz elfogadásával, hármukat pedig hivatali helyzettel való visszaéléssel gyanúsítják, s 48 órás vizsgálati fogságot rendeltek el számukra, tájékoztatott a belügyminisztérium.

A gyanú szerint Č. P, R. D, M. S, K. D. és T. S. az év elején, főleg a Kishegyes-Topolya közötti útszakaszon, valamint Kishegyesen, Bácsfeketehegyen és Szikicsen, a közúti ellenőrzés során a közlekedési szabálysértést elkövető személyektől pénzt kértek és fogadtak el azért, hogy ne vegyék nyilvántartásba az elkövetett szabálysértést.

Ily módon mintegy 1 millió 200 ezer dinárral károsították meg a szerbiai költségvetést.

H. J.-t azzal terhelik, hogy közvetlen felettesként nem hozta meg a hatáskörébe tartozó intézkedéseket két rendőr ellen, akiket kenőpénz elfogadásával gyanúsítottak, valamint nyomást gyakorolt a károsultra, hogy álljon el a feljelentéstől, ezzel pedig hivatali helyzettel való visszaélés bűncselekményét követte el, írja a Tanjug.

S. I.-t és Đ. O.-t azzal gyanúsítják, hogy nem tették meg a törvény által előirányzott intézkedéseket egy, 2015 végén történt közlekedési balesettel kapcsolatban. Annak ellenére, hogy kimentek a helyszínre, nem végezték el a vizsgálatot, az illetékes ügyészséget sem értesítették, s nem vették nyilvántartásba az eseményt, áll a közleményben.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »