Kísért a Zyklon B: Nem vállalja a Nemzeti Front vezetését a kijelölt alelnök

Kísért a Zyklon B: Nem vállalja a Nemzeti Front vezetését a kijelölt alelnök

Nem vállalja a jobboldali radikális Nemzeti Front vezetését Jean-Francois Jalkh, a párt erre kijelölt alelnöke – tudatta a BFM TV francia hírtelevíziónak adott interjúban a párt egyik tagja, Louis Aliot. Marine Le Pen eddigi pártvezető élettársa azt mondta: Jalkh arra szeretne összpontosítani, hogy tisztázza magát a holokauszt bagatellizálásának vádja alól, s ezért a “jelenlegi légkörben” nem vállalja a párt irányítását.

Aliot azt is tudatta, hogy Jalkh perre készül a személyét ért “alaptalan vádak” miatt.

Jalkh egy 17 évvel ezelőtti interjúban arról beszélt: “technikailag kivitelezhetetlen”, hogy a nácik a Zyklon B nevű ideggázzal tömegeket gyilkoltak meg, mert a gáz használata után több napig kellene fertőtleníteni az érintett helyiségben. Szerinte különbséget kell tenni a holokauszt tagadása és aközött, hogy valaki “feltesz bizonyos kérdéseket” például arról, hogy milyen vegyszereket használtak.

Hírdetés

Most, 17 évvel később viszont Jalkh azt is tagadja, hogy valaha bármikor ilyeneket mondott volna.

“Most hallok először erről a marhaságról. Nem emlékszem ilyenre” – húzta alá a Le Monde című napilapnak nyilatkozva. A 2000-es interjú készítője viszont kitart a beszélgetés tartalma mellett, s azt mondja, hangfelvételt is készített.

Marine Le Pen éveken át következetesen igyekezett lemosni pártjáról a szélsőjobboldali és antiszemita jelzők bélyegét. A párt vezetéséről is azért mondott le, hogy az elnökválasztás közelgő második fordulója előtt meggyőzze a választókat arról: ő nem egy párt jelöltje, hanem a társadalom egészét képes képviselni.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »