Kísérleti gyógyszereket kaphatnak a halálos betegek

Halálos betegek meghatározott körülmények között kísérleti gyógyszereket kaphatnak Nagy-Britanniában a jövőben egy erre vonatkozó törvényjavaslat jóváhagyása esetén.

A kormány, az orvosok és a vezető brit rákalapítvány is támogatja azt a törvényjavaslatot, amely megkönnyíti, hogy az orvosok a beperelés fenyegetése nélkül próbálhassanak ki új gyógymódokat – számolt be róla a The Daily Telegraph online kiadása.

A törvényjavaslat a reklámmágnás Lord Saatchi nevéhez fűződik, aki azután emelte fel szavát az ügyért, miután felesége petefészekrákban meghalt. Saatchi elmondta: a gyógyíthatatlan betegeknek adott, tesztelés nélküli gyógyszerek alapelvét már az Ebola-fertőzötteknél kipróbálták.

A tervezetből márciusra lehet törvény, ha a parlament elfogadja. A tervezet támogatói hangsúlyozták: az új törvény a gyógyíthatatlan rákban szenvedőknek is lehetővé teszi, hogy önként jelentkezzenek ki nem próbált gyógyszerekkel való kezelésekre.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Megszüntetik az Egészségügyi és Járványügyi Szolgálatot UkrajnábanA tojástól fogyni fog, jobban lát, egészségesebb leszÚj felfedezés a bor egészségügyi hatásárólRovatok: KülföldTelepülés: Nagy-BritanniaCímkék: ebola-járvány, halálos betegség, kísérlet, AngliaForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »