Kirúgták a HVG főszerkesztőjét

Megválik HVG-részesedésétől a többségi tulajdonos, a német Funke Csoport, és tárgyalást kezd a kisebbségi részvényessel a tulajdonosi struktúra átalakításáról – tette közzé a hvg.hu-n szerdán a médiavállalat. Tudatták azt is: távozik a hetilap éléről Vass Péter főszerkesztő.

A Funke Csoport (korábbi WAZ Mediengruppe) azután, hogy csaknem egymilliárd eurós (mintegy 310 milliárd forintos) befektetéssel megvásárolta Németországban az Axel Springer Kiadó regionális lapjait, valamint női és tévémagazinjait, felülvizsgálja, hogy mely régiókban akarja továbbra is fenntartani tevékenységét. Mindez „kelet-európai, ezen belül magyarországi” piaci jelenlétének újragondolását jelenti – tudatták.

A Funke Csoport ugyanakkor továbbra is felelősséget érez a HVG jövőbeli működőképessége és piaci pozíciójának további erősítése iránt – írták -, éppen ezért tárgyalásokat folytat a kisebbségi részvényessel a tulajdonosi struktúra átalakításáról.

Hírdetés

A kisebbségi tulajdonos Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. széleskörű ismeretekkel rendelkezik a magyar hírpiacról, valamint a HVG-ről is, ami nagyban hozzájárul a működés folyamatosságának és sikerének fenntartásához – indokolták a döntést.

A részletekről a tárgyalások jelenlegi szakaszában a tulajdonostársak nem adnak további tájékoztatást, közölték viszont, hogy a társaság rendkívüli közgyűlését augusztus 28-ára összehívták.

Tudatták azt is: a hároméves mandátumának lejártával most leköszönő Vass Péter főszerkesztő utódjának kiválasztása is folyik, szerkesztőségi döntés erről szeptemberben lesz, addig Jakus Ibolya megbízott főszerkesztőként irányítja a lap, Neizer Anita pedig a hvg.hu munkáját.

A HVG Zrt. az elmúlt évet hárommilliárd forintos forgalom mellett veszteséggel zárta, de „pénzügyileg stabil”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »