Kirúgta klubja a szerb Nikolicot

Kirúgta klubja a szerb Nikolicot

Rasszista megjegyzése miatt közös megegyezéssel szerződést bontott Marko Nikolic vezetőedzővel a szlovén labdarúgó-bajnokságban listavezető Olimpija Ljubljana.

Miután a fővárosiak április 10-én 1–1-es döntetlent játszottak az NK Zavrc csapatával, a 36 éves szerb tréner „fekete idiótának” nevezte saját csatárát, a nigériai Blessing Elekét. Ezután Milan Mandaric klubelnök még úgy döntött, hogy nem meneszti az edzőt, mert „tehetséges szakember, aki fényes jövő előtt áll, ezért megérdemli a második esélyt”, de miután a szövetség hét mérkőzésre eltiltotta, megváltoztatta álláspontját.

„Nem volt könnyű döntés, de a klub elnökeként nem volt más lehetőségem” – nyilatkozta hétfőn a szerb-amerikai iparmágnás, aki korábban a brit Portsmouth, Leicester City és Sheffield Wednesday résztulajdonosa is volt.

„Nikolic jó edző, de tűrhetetlen sértés, amit mondott, márpedig a klubunknak továbbra is a professzionális viselkedés példaképének kell lennie.”

Az edző azért neheztelt Elekére, mert hosszasan ünnepeltette magát az egyenlítő gólja megszerzése után a 93. percben, ezért csapatuknak kevesebb ideje maradt a győztes találat megszerzésére, ami végül nem is sikerült. Az edző bocsánatot kért a csatártól a lefújás után, ennek ellenére a szövetség súlyosan megbüntette.

Hat fordulóval a vége előtt az Olimpija kétpontos előnnyel vezeti a tabellát a címvédő NK Maribor előtt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »