Király Matthäus rekordját dönti meg

Király Matthäus rekordját dönti meg

A világsajtó is foglalkozik a magyar válogatott szereplésével.

Magyarország előlépett a múltjából címmel közöl összeállítást a francia L’Équipe a magyar válogatottról. A tekintélyes francia sportlap Magyarország futballtörténelmével is foglalkozik, felidézve az aranycsapat és úgy általában a magyar válogatott sikereit. A lap szerint a hetvenes évekig a magyar válogatott a világ szűk élvonalába tartozott, és bár 44 éve nem játszott Európa-bajnokságon, kedd este Ausztria ellen Magyarország túlléphet saját múltján. A L’Équipe ezután sorra veszi a jelenlegi nemzeti csapat játékosait, megemlítve a korábbi klubcsapatában mellőzött, ám szeptemberben a válogatottban berobbanó Kleinheisler Lászlót is, akit Orbán Viktor kedvenc játékosaként említ a lap.

Ausztria és Magyarország visszatért a futball térképére – ezzel a címmel közöl előzetes összeállítást az amerikai ESPN. Az amerikai sportcsatorna internetes oldala beszámol arról, hogy a világ futballtörténelmében Ausztria és Magyarország játszotta egymás ellen a második legtöbb mérkőzést. A keddi lesz a 136. találkozó a két nemzet között. Az amerikai honlap ezután bemutatja a két ország történelmét, politikai és sportmúltját is. A magyar válogatott esetében megjegyzi, meglepetés, hogy egyáltalán Eb-résztvevő, és a tisztes helytállás az egyetlen elvárás. A cikk azzal zárul, hogy az osztrák győzelmen kívül minden más eredmény meglepetésszámba menne kedden.

Király Gábor életkorával foglalkozik a brit Reuters. A különc magyar kapus rekordot dönt című írásában a szerző kiemeli, hogy a magyar kapuvédő 40 évesen és két hónaposan Lothar Matthäus még 2000-ben felállított rekordját dönti meg. A „szürke mackónadrágos, kopaszodó kapus” 18 évvel ezelőtt pont Ausztria ellen mutatkozott be a válogatottban. A cikk szerint a kapus hároméves kihagyás után újra a válogatott kezdő hálóőrévé vált, és 103 válogatottságával a legtöbbször a nemzeti csapatban szereplő magyar játékos lett. Az írás foglalkozik azzal is, hogy a magyar válogatott a haszonélvezője az UEFA Eb-s létszámnövelésének.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »