Király Ibolya könyvbemutatója: Emlékrepeszek; Király Károly igazsága

Szerkesztőségünkbe eljuttatott levél, melyből kiderül, hogy Király Károly lánytestvére Király Ibolya által irt könyv bemutatójáról van szó: “Emlékrepeszek; Király Károly igazsága”Ki ne ismerné Király Károlyt, és a Király családot, akik nyíltan vállaltak a Ceausescu “aranykorszakban” az erdélyi magyarság jogvédelmét, ami miatt ezt -a szekuritaté- rendszerellenes megnyilatkozásoknak tekintette, és üldözte nemcsak Király Károlyt, hanem az egész családot. Az ebből következő megpróbáltatásokat írja le könyvében Király Ibolya.

Akit érdekel ez az időszak, az elolvashatja Király Károly könyveit a következő linken:http://kiralykaroly.blogspot.ch/További link ajánlataink:https://www.facebook.com/kiralykarolypolitician/https://hu.wikipedia.org/wiki/Kir%C3%A1ly_K%C3%A1rolyKirály Ibolya tanár:. . . testvére, Király Károly múltját és jelenét mutatta be az 1989-es forradalom előkészítésében betöltött szerepének nézőpontjából. Király a mai napig a legellentmondásosabban megítélt alakja a romániai (magyar) történelemnek, és ahogy később Virág György hozzászólt: a lehetetlenre vállalkozik, aki a méltatlanul rásütött bélyeget le akarja mosni róla. Mint Király Ibolya összegezte: testvére ’78-ban „Levelek” című sorozatának köszönhetően vált ismertté a nyugati demokráciákban. Király elsőként kezdeményezte belülről a romániai nemzetiségellenes rendszer bírálatát. 1972-ben, 42 évesen lemondott minden magas állami- és pártfunkciójáról, „Saulusból Paulus lett” – fogalmazott Király Ibolya, majd ’77 és ’87 között megírja leveleit a magas rangú állami vezetőknek (az utolsót Ceauşescunak), melyben kifejezi tiltakozását a rendszer embertelensége ellen. E levelekre választ soha nem kapott, ellenben élet-halál sakkjátszma kezdődött közte és a diktátor között, melyet végül Király Károly élt túl. „Azé a túlélés, aki kitart” – zárta emlékezését Király Ibolya.– See more at: http://www.irodalmijelen.hu/2015-jan-15-1552/az-elteritett-forradalom#sthash.IOwn0SRb.dpufÉs kérjük Olvasóinkat, hogy vegyenek részt az író-olvasó találkozón a meghívón feltüntetett valamelyik könyvbemutató helyszínén.A könyvbemutató meghívójaKirály Ibolyánál személyesen is lehet jelentkezni és a könyvet megrendelni a következő email címen:ibolyakiraly17@gmail.comTisztelettel, ismeretlenül is,Király IbolyaésNemzeti InternetFigyelő (NIF)
Kategória:Ajánló, Erdély, Gúnyhatáron túl, Könyv Tagged: Ceausescu “aranykorszaka”, Emlékrepeszek Király Károly igazsága, Király Ibolya, Király Károly, Saulusból Paulus lett


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »