"Kiontom a beledet!" – támadt az idős magyarra a cigány, lökdöste, leköpte – csupán közérdekű munka a "büntetése"

Zaklatás és tettleges becsületsértés vétségének elkövetésében mondott ki bűnösnek a Szekszárdi Járásbíróság egy 26 éves szekszárdi cigányt, amiért mindössze 120 óra fizikai munkakörben letöltendő közérdekű munkára ítélte.

Ha ezt nem végezné el, akkor a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni. Az ítélet nem jogerős, a vádlott felmentésért fellebbezett.

A munkanélküli, szakképzetlen vádlott három kiskorú gyermek eltartásáról köteles gondoskodni, lehetséges, hogy időközben megszületett a negyedik gyermeke is. Többször volt büntetve, legutóbb rablásért, illetve hamis vád miatt ítélték el. (Igazi rejtetterőforrás-karrier – a szerk.)

"Agyonverlek!"

Tavaly november történt, hogy vezette hazafelé a testvére autóját, amelyben rajta kívül bent ült a testvére és annak felesége. Az általuk lakott tanyához azonban nem lehetett autóval felmenni, ezért a "fiatalember" a kocsit a sértett telkén állította le. A közben megérkező tulajdonos felszólította, hogy álljanak el az útból, és ne parkoljanak más földjére engedély nélkül.

A Balog-kedvenc erre azt ordította, hogy „kiontom a beledet” és „agyonverlek”, majd a sértett mellkasát többször meglökte a tenyerével, taszigálta és leköpte. Egyebek közt azzal is fenyegetőzött, hogy felgyújtja a sértett tanyáját. Egy szomszéd az idős, beteg sértett védelmében megpróbálta megnyugtatni a vádlottat, de az még jobban megvadult, mire a szomszéd visszament a tanyájába, és értesítette a rendőrséget.

Ott se voltam, de ha mégis, ő cigányozott!

A sértett félelmében elővette engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét az autója kesztyűtartójából, és felmutatta. A másik telekszomszéd is megpróbált közbeavatkozni, de nem mert közel menni. A vádlott és testvére  – bármilyen meglepő – éppen fordított előjellel adta elő a történteket, szerinte a sértett „cigányozott”, de a bíróság előtt a sértett és a szomszédok bizonyultak szavahihetőnek. Így már csak nevetséges büntetés okát illetően maradtak kérdőjelek.

(Teol.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »